Prvi poraz hrvatskog trenera Ivana Jurića

Milan u sudačkoj nadoknadi slavio protiv Genoe

Kada se već činilo kako će Jurić upisati i treći remi u nizu, Milan je stigao do pobjede u sudačkoj nadoknadi sjajnim golom Romagnolija koji je iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Andreja Radua.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U odgođenom susretu prvog kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru pobijedio Genou hrvatskog trenera Ivana Jurića sa 2-1.

Utakmica se trebala igrati sredinom kolovoza, no odgođena je nakon što je u urušavanju vijadukta u Genovi poginulo 39 osoba.

"Rossoneri" su poveli već u četvrtoj minuti utakmice sjajnim golom Susa sa 20-tak metara. U idućim minutama Milan je imao još nekoliko lijepih prilika, a potom se sredinom prvog dijela povukao prepustivši inicijativu gostima. Genoa je izjednačila u 56. minuti više sretnim nego spretnim golom Christiana Kouame. Reprezentativac Obale Bjelokosti je pucao, lopta je pogodila Alessija Romagnolija i lobala nemoćnog Gianluigija Donnarummu, javlja Hina.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Milan - Genoa

Kada se već činilo kako će Jurić upisati i treći remi u nizu, Milan je stigao do pobjede u sudačkoj nadoknadi sjajnim golom Romagnolija koji je iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Andreja Radua. Umjesto da jednu ubačenu loptu uhvati, rumunjski vratar se odlučio na boksanje odbivši loptu ravno na Romagnolijevu nogu koji je pucao iz prve i pogodio.

Bila je to treća utakmica Genoe otkako je momčad preuzeo Ivan Jurić i prvi poraz nakon dva remija. Nakon dva mandata u 2016. i 2017. godini, Jurić se početkom listopada treći put vratio na klupu Genoe, kao nasljednik Davidea Ballardinija. Debi je imao na najgorem mogućem gostovanju, kod prvaka Juventusa, no njegova momčad je odigrala sjajno izborivši remi 1-1. U drugom susretu Genoa je kod kuće odigrala 2-2 protiv Udinesea, a u srijedu navečer su je sekunde dijelile do novog boda, javljA Hina.

Alen Halilović nije nastupio za domaći sastav.

Milan je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 18 bodova, deset manje od vodećeg Juventusa. Genoa je ostala na 10. mjestu sa 14 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close