Zlatanovih 400

Milan slavio na Olimpicu

Zlatan je utakmicu obilježio efektnim golom u 26. minuti. Rui Patricio je naslagao petoricu u živi zid, plus još jednog igrača koji je legao na travnjak iza zida, ali mu to ništa nije pomoglo.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2021. u 01:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan nastavlja sa sjajnim igrama ove sezone. Momčad Stefana Piolija je većim dijelom utakmice držala konce u svojim rukama, prije svega predvođena neumornim Zlatanom Ibrahimovićem. Šveđanin je s pogotkom i izborenim penalom odlučio veliki derbi 11. kola Serie A, onaj između Rome i Milana na Olimpicu.

Zlatan je utakmicu obilježio efektnim golom u 26. minuti. Rui Patricio je naslagao petoricu u živi zid, plus još jednog igrača koji je legao na travnjak iza zida, ali mu to ništa nije pomoglo. Ovo je bio Zlatanov 400. gol u ligaškim natjecanjima i 150. u Serie A. Prvi je postigao prije 22 godine i jedan dan još tamo 1999. godine kada je nosio dres Malmea.

Ibrahimović je gol proslavio podignutih ruku okrenut prema južnoj tribini Olimpica, Romine navijače je malo isprovocirao da budu još glasniji, jer su ga vrijeđali od starta utakmice. Postigao je Zlatan još jedan gol koji je također bio malo remek - dijelo, ali je poništen nakon reakcije iz VAR sobe. Međutim, ni VAR nije mogao zaustaviti Ibrahimovića u ovom susretu. U 57. minuti je izborio jedanesterac koji u gol pretvara Franck Kessie.

Kada je devet minuta kasnije Theo Hernandez završio prije vremena u svlačionici, navijači Rome su povjerovali da Mourinhova momčad može napraviti nešto više u preostalom vremenu, ali to se nije dogodilo. Sve što je Roma uradila bio je gol u 92. minuti El Shaarawyja. U preostalom vremenu, igrači Rome su pokušali stvoriti dodatni pritisak, međutim Tatarusanu je bio spreman.

Napoli je također u ovom kolu bio siguran, pa je ovaj klub zajedno s Milanom bodovno poravnat na vrhu tabele. Ova dva sastava su jedina bez poraza u Italiji.

Kopirati
Drag cursor here to close