Sandro Tonali

Milan dovodi 'novog Pirla' kojemu je uzor Luka Modrić

Talijanski mediji uspoređuju Sandra Tonalija s legendarnim Pirlom, no njemu je uzor, uz bivšeg veznjaka Milana Gennara Gattusa, hrvatski kapetan Luka Modrić.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2020. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Sandro Tonali, nada talijanskog nogometa

Najveći 'tifozi' Milana nadaju se kako će izlazak iz krize i sportske pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa značiti i novi početak za jedan od najvećih klubova svijeta. Drugim riječima to bi značilo da se talijanski gigant vrati na razinu rezultata dostojnih njegova imena.

Kao jedan od poteza u tom smjeru, navodi Calciomercato, moglo bi biti dovođenje Sandra Tonalija, 19-godišnjeg mladića iz Brescie kojeg bije glas potencijala za ulogu dirigenta veznog reda kakvog talijanski nogomet nije vidio još od Andree Pirla.

Upravo ga s njim tamošnji mediji uspoređuju, no njemu je uzor, uz bivšeg veznjaka Milana Gennara Gattusa, hrvatski kapetan Luka Modrić.

Rossoneri će potencijalno biti izloženi žestokoj konkurenciji od strane klubova kao što su Real Madrid, PSG, Manchester United, Inter i Juventus s obzirom da se spominje interes i ovih, trenutno ipak moćnijih klubova, no na San Siru imaju plan kako dovesti nadarenog tinejdžera za kojeg će njegova Brescia tražiti 50 milijuna eura.

U suprotnom bi smjeru Rossoneri poslali čak tri igrača iz svoje akademije, stopera Mattea Gabbiu, vratara Alessandra Plizzarija (trenutno na posudbi u Livornu) i središnjeg veznjaka Tomassa Pobegu.

Time planiraju barem prepoloviti traženu odštetu, a u korist bi im mogla ići činjenica da je mladi igrač i veliki navijač Milana.

Među konkurencijom, najžustriji je Juventus, koji se nije pokazao sramežljivim u davanju do znanja da je spreman relativno lako iskeširati traženu sumu od 50 milijuna eura (iako po Transfermarktu Tonali vrijedi tek nešto iznad 30 milijuna).

Ovaj mladi nogometaš ima već tri nastupa za A reprezentaciju Azzura i važeći ugovor s Bresciom do sredine 2021., ali i opciju produžetka na još jednu godinu.

Video: Pirlo
Kopirati
Drag cursor here to close