Lijepo mu u Parizu

Messijev usmeni dogovor

Ovog je tjedna predsjednik Barcelone Joan Laporta rekao kako "bi volio" da se Messi vrati u klub u kojem je proveo 21 godinu, ali nije to pokazao konkretnom ponudom.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2022. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako mu ugovor s PSG-om istječe na kraju sezone, Leo Messi neće se ni vratiti u Barcelonu ni preseliti u SAD niti prijeći u bilo koji drugi klub, tvrdi ugledni argentinski novinar i stručnjak za europski nogomet Guillem Balague. On je za BBC rekao da je novookrunjeni svjetski prvak usmeno dogovorio ostanak u Parizu i da je potpis na novi ugovor stvar formalnosti, prenosi Index.hr.

Ovog je tjedna predsjednik Barcelone Joan Laporta rekao kako "bi volio" da se Messi vrati u klub u kojem je proveo 21 godinu, ali nije to pokazao konkretnom ponudom, pa niti razgovorom s legendom svoga kluba i svjetskog nogometa. Balague kaže da nitko iz Barcelone nije kontaktirao ni Lea ni njegova oca i agenta Jorgea.

Iz Barcelone ga nisu zvali, a u Parizu je sretan

"Sve je praktički dogovoreno s PSG-om. Barcelona nije kontaktirala ni njega ni oca. Nije da se Messi ne želi vratiti u Barcelonu, nego ga nitko nije pitao. Ali i ovako je zadovoljan i sve će se ubrzati kad se vrati s odmora", rekao je Balague.

"Život u Parizu mu je uravnotežen, sretan je, svi uživaju, a on ima mogućnost da opet osvoji Ligu prvaka. A pomoći će mu i da opet bude kandidat za Zlatnu loptu."

O produljenju razgovarali od ljeta

Balague kaže da će Messi s PSG-om potpisati produljenje na jednu godinu, uz opciju ostanka još jednu. To je posljedica četveromjesečnih razgovora između PSG-ova sportskog direktora Luisa Camposa i Jorgea Messija, a ključan je bio sastanak u Dohi s predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem.

Otkako je na ljeto 2021. došao u PSG kao slobodan igrač, Messi je ostvario 53 nastupa u svim natjecanjima i postigao 23 gola. U Barceloni je u 778 utakmica bio strijelac 672 puta, ali otišao je jer ga klub više nije mogao plaćati.

Kopirati
Drag cursor here to close