Povratak Barce na vrh

Messi slomio otpor žilave Granade

Za uspješan start novog trenera Quiquea Setiena na klupi Barcelone pobrinuo se Lionel Messi pogotkom u 76. minuti.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2020. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone vratili su se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Granade u posljednjoj utakmici 20. kola Primere.

Za uspješan start novog trenera Quiquea Setiena na klupi Barcelone pobrinuo se Lionel Messi pogotkom u 76. minuti. Barcelona je slomila otpor žilave Granade tek kada su gosti iz Andaluzije ostali sa 10-oricom jer je zbog dva žuta kartona u 69. minuti isključen German Sanchez. Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 71. minute.

Vodeća Barcelona sada ima 43 boda, kao i drugi Real Madrid, dok je Granada 10. sa 27 bodova, javlja Hina.

Video: Highlights FC Barcelona vs Granada CF (1-0)

Ranije u nedjelju je hrvatski napadač Ante Budimir bio dvostruki strijelac i asistent u 4-1 (3-0) pobjedi Mallorce protiv Valencije pred domaćim navijačima. Mallorcu je u vodstvo doveo Raillo u 7. minuti. Za 2-0 je u 22. minuti Ante Budimir skrenuo loptu koju je prema golu uputio Rodriguez, da bi hrvatski napadač u 41. minuti sjajno iskoristio dodavanje Seville i sa 15-ak metara pogodio mrežu gostujuće momčadi za 3-0.

U 79. minuti Budimir je poslao povratnu loptu za Juniora koji je sa 20-ak metara pogodio donji desni kut vrata Valencije. Torres je u 82. minuti uspio samo ublažiti poraz gostiju, koji su od 51. minute igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Danija Pareja.

Mallorca se petom prvenstvenom pobjedom sa 18 bodova probila na 17. mjesto i pobjegla iz zone ispadanja, dok je Valencia sa 31 bodom ostala na sedmom mjestu, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close