Potraga za Piper Malibu PA-46

Messi: Ne obustavljajte potragu za Salinim zrakoplovom

Messi je uputio i poruku podrške prijateljima i obitelji Emiliana Sale.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2019. u 16:23 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaš španjolske Barcelone Argentinac Lionel Messi pozvao je da se ne obustavlja potraga za nestalim zrakoplovom u kojem je bio i njegov sunarodnjak i nogometaš Emiliano Sala.

Leo Messi je napisao kako potraga ne smije prestati sve dok postoji mogućnost i nada. Messi je uputio i poruku podrške prijateljima i obitelji Emiliana Sale.

Sala (28) je prije sedam dana iz Nantesa prešao u Cardiff City.

Privatni zrakoplov, koji se kretao iz Nantesa u Cardiff, s radara je nestao u ponedjeljak navečer.

Kontakt sa zrakoplovom je prekinut oko 25 kilometara od otoka Guersney u Engleskom kanalu.

"Avion u kojem je putovao Emiliano Sala (28) s pilotom Daveom Ibottsonom (60) po ovakvoj europskoj zimi nije smio letjeti noću", rekao je zrakoplovni stručnjak Jorge Polanco.

Letjelica Piper Malibu PA-46 koja je argentinskog nogometaša prevozila iz Nantesa do Cardiffa nestala je sat i pol nakon polijetanja.

Od tada, s prekidima zbog lošeg vremena, traje potraga za Salom i pilotom koji su bili u avionu.

Iako Polanco tvrdi da je riječ o "odličnoj letjelici", statistika otkriva da je to daleko od istine.

Od 1983. godine kada je letjelica proizvedena, od oko 1000 aviona ovog modela koji su poletjeli, srušilo ih se čak 168! Sedam od njih su se u jednoj godini samo raspali u zraku, krila aviona su se odvojila od trupa. Ukupno je kod ovih modela aviona zabilježeno 225 incidenata sa 221 žrtvom, ne računajući posljednju nesreću.

Prije nesreće iznad La Manchea, posljednja se dogodila samo mjesec dana ranije, 20. prosinca u Floridi. U Atlantskom je oceanu nestao avion u kojem su bili otac i sin. Još uvijek nije pronađen.

Kopirati
Drag cursor here to close