Njemački izbornik

Löw: "Messi je puno kompletniji igrač od Cristiana Ronalda"

"Messi je najkompletniji igrač kojeg sam vidio. On je vrhunski timski igrač. Uz 50-tak golova koje sam postiže u zadnjih deset godina, Messi istovremeno asistira 30-40 puta u sezoni", kazao je njemački izbornik
Sport / Nogomet | 26. 05. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw nema nikakvih dvojbi o tome tko je bolji - Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Za njega je Argentinac najkompletniji nogometaš kojega je ikad vidio.

Messijeva moć i sposobnost postizanja i pripremanja pogodaka nešto je što njegov najveći rival, portugalski as Ronaldo, ipak ne može raditi na istoj razini.

Predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji ponovno je otvorilo rasprave o tome tko je od njih dvojice bolji, jer obojici je to praktično zadnja prilika da se ovjekovječe osvajanjem naslova svjetskog prvaka.

Cristiano Ronaldo se nada kako će njegova reprezentacija ponovno naći snage i inspiracije kao na Europskom prvenstvu 2016., kada su ''na mala vrata'' osvojili naslov prvaka Starog kontineta.

S druge strane, Messi se nada kako može završiti priču koja je na prethodnom prvenstvu svijeta u Brazilu zaustavljena u finalu i konačno se pridružiti svojim slavnim prethodnicima Maradoni i Kempesu.

Njemački izbornik Löw upravo je bio taj koji je s Elfom zaustavio Messija u Brazilu 2014., a govoreći o čarobnom Argenticu napominje kako nema boljega s loptom u nogama. Stoga bi ga puno radije vidio u njemačkom nacionalnom dresu nego Ronalda.

"Ostajem pri izboru Messija. Cristiano Ronaldo je senzacionalan, veliki profesionalac, nevjerojatni stroj za golove dugi niz godina. Ali, Messi je najkompletniji igrač kojeg sam vidio. On je vrhunski timski igrač. Uz 50-tak golova koje sam postiže u zadnjih deset godina, Messi istovremeno asistira 30-40 puta u sezoni", kazao je njemački izbornik za Bild.

"Na svome putu do gola, Messi za sobom ostavlja osam ili devet protivničkih igrača. Njegovi golovi vam dugo ostaju u sjećanju", kazao je inače prilično suzdržani Joachim Löw.

On će u Rusiji pokušati obraniti titulu svjetskog prvaka, što je do sada uspjelo samo dvjema reprezentacijama. Prvi put je Italija uspjela obraniti titulu 1938. godine u Francuskoj, nakon što se četiri godine ranije okitila naslovom svjetskog prvaka na domaćem terenu.

Potom je to uspjelo i Brazilu, koji je titule svjetskog prvaka osvajao 1958. godine u Švedskoj, a onda i četiri godine kasnije u Čileu.

Međutim, ono što je za Löwa puno važnije, obrani li naslov svjetskog prvaka, značit će da se izjednačio s legendarnim talijanskim izbornikom Vittoriom Pozzom, koji je jedini do sada, kao trener, osvojio dva naslova prvaka svijeta. Ujedno, u oba slučaja značilo bi to dva naslova prvaka svijeta kao trener - za redom

Kopirati
Drag cursor here to close