Sretan rođendan, Leo!

Messi je hodajuća tvornica novca: PSG profitirao od njegove prve godine

Lionel Messi je u ljeto 2021. napustio Barcelonu i potpisao za PSG. Od Messijeva dolaska u PSG u klupsku se blagajnu slilo 700 milijuna eura od marketinških aktivnosti i prihoda na utakmicama.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2022. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi u igračkom smislu PSG-u (zasad) nije dao ono što se od njega očekivalo prilikom dolaska u klub, ali je u financijskom je dao novu dimenziju ionako bogatom klubu s Parka prinčeva.

Predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi u razgovoru za Marcu otkrio je da je od Messijevog dolaska u PSG u klupsku blagajnu se slilo 700 milijuna eura od marketinških aktivnosti i prihoda na utakmicama.

Otkako je objavljeno da je Messi stigao u Pariz, PSG je dobio čak 10 novih sponzorskih ugovora. Istovremeno, srušio je rekorde po broju prodanih dresova, premašivši brojku od jednog milijuna.

Nisu to jedine stavke na kojima PSG vrti novac zahvaljujući Messiju. Ogromna je razlika na društvenim mrežama kluba, stekli su novih 15 milijuna pratitelja na raznim platformama i ta brojka neprestano raste.

Također, Messijev dolazak potaknuo je divlju potražnju za ulaznicama za domaće utakmice te je, posljedično, značajno povećan prihod kluba na dane utakmica.

Jasno, nikada u svojoj povijesti PSG nije ostvario tolike prihode u samo jednoj sezoni.

Direktor marketinga Marc Armstrong iznio je još jedne detalje financijski vrlo uspješne godine Parižana.

"Bilježimo rast u svim područjima. Tamo gdje smo nekoć mogli dobiti između tri i pet milijuna, sada za takve sporazume dobivamo između pet i osam milijuna, tako da je utjecaj značajan. U prva tri sada prodaje inkasirali smo 933.000 eura od Messijevih dresova. S njegovim dolaskom, klub je morao preseliti svoj službeni dućan na Champs-Elysees gdje imamo dvostruko veći prostor i povećane prihode. Kada se dogodi transfer ovakve veličine, ne možete proizvesti toliko puno dresova koliko biste htjeli. Došli smo do gornje granice i ne uspijevamo zadovoljiti svu potražnju koja postoji za Messijevim dresovima", izjavio je Armstrong, prenosi Gol.hr.

Kada se sve to uzme u obzir, onda je jasno da je Messi najbolja financijska investicija u povijesti PSG-a.

Što se tiče sportskih uspjeha, ostaje za vidjeti hoće li PSG s Messijem uspjeti ostvariti glavni klupski cilj - osvajanje Lige prvaka.

Inače, Leo Messi je danas proslavio 35. rođendan. 

Kopirati
Drag cursor here to close