Pun šleper eura

Messi dobiva nesvakidašnji ugovor od Cityja uz zadovoljenje fair-playja?

Čini se kako uprava 'Građana' ima ideju kako (još jednom) zaobići regulativu i u svoje redove dovesti vjerojatno najboljeg nogometaša današnjice.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2020. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Messi je navodno najbliži prelasku u Manchester City

Lionel Messi više neće zaigrati za Barcelonu, to sada polako postaje jasno i upravi katalonskog kluba koja će inzistirati na isplati odštete od 700 milijuna eura.

To je novac koji rijetki mogu skupiti, a i oni koji se žele upustiti u takvu avanturu teško mogu ispuniti uvjete financijskog fair-playa.

Međutim, čini se kako uprava 'Građana' ima ideju kako (još jednom) zaobići regulativu i u svoje redove dovesti vjerojatno najboljeg nogometaša današnjice.

Prema napisima katalonskog Sporta, engleski klub će ponuditi petogodišnji ugovor 33-godišnjem Argentincu, ali na način koji nije baš uobičajen.

Naime, tri godine ugovora vezat će ga za Manchester City u Premiershipu, dok bi zadnje dvije godine odradio u njihovom sestrinskom klubu New York Cityu u MLS-u.

Gledajući same cifre, Messijeva plaća iznosila bi sto milijuna eura bruto po sezoni, dok bi cjelokupni ugovor za pet godina trajanja vrijedio astronomski visokih 750 milijuna eura, a 250 milijuna eura iznosio bi sami bonus za potpis za New York, piše Sport.

Ovakva vrsta ugovora izbjegla bi prijetnju kršenja financijskog fair-playa, tvrdi isti izvor. 

Video: Leo Messi Nutmeg vs City - Guardiola Reaction
Kopirati
Drag cursor here to close