Širokobriježani u Istri

Menalo: Treniramo odlično, svi se žele nametnuti novom treneru

Sport / Nogomet | 04. 02. 2017. u 07:59 I. Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza nogometaša Širokog Brijega je točno dvadeset i pet dana priprema. Nakon uvodnog dijela priprema odrađenog u klupskom kampu „Musa-Karačić“ na Blatu, momčad premijerligaša s Pecare trenutno boravi na desetodnevnom pripremnom boravku u Istri.

Na zelenim istarskim travnjacima bruse formu i spremaju taktičku glazuru za nastavak prvenstva i posljednja četiri kola regularnog dijela prvenstva u kojima žele izboriti Ligu za prvaka. Kako je za Bljesak.info potvrdio Luka Menalo, unatoč sitnoj kiši posljednjih dana, Širokobriježani su prezadovoljni uvjetima u Istri.

Prilika za trofej

„Prezadovoljni smo uvjetima u Istri. Ovdje se osjećamo ugodnije nego u Turskoj koja je mnogo razvikanija. Istina, malo nam je kiša poremetila planove, ali to ne mijenja naš ukupni dojam onime što nas je dočekalo u Rovinju“, rekao nam je mladi ofanzivni veznjak nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga.

Njega i suigrače u nedjelju očekuje finalni susret 7. Istria Winter Cupa protiv Gyirmóta, „fenjeraša“ mađarske OTB Bank lige. No, Širokobriježane do nedjeljnog finala nije doveo samo postignuti rezultat, nego i božica Fortuna koja ih je „pomilovala“ u ždrijebu.

Naime, pobjedom protiv slovenskog prvoligaša Aluminija rezultatom 2:1, momčad Širokog Brijega se bodovno i gol-razlikom izjednačila s momčadi austrijskog Kafenbergera. Na koncu je, sukladno propozicijama turnira, pobjednika skupine i finalista turnira odredio ždrijeb.

„U susretu protiv Aluminija nam je u samoj završnici popustila koncentracija i primili smo gol koji nas je zamalo koštao finala. Srećom, ždrijeb nam je bio naklonjen, tako da imamo priliku osvojiti turnir. Iako rezultat u ovom dijelu priprema nije najbitniji, bilo bi lijepo osvojiti turnir i pokazati da smo uistinu najbolji na turniru“, istaknuo je Menalo.

Novi trener i nove metode treniranja

Širokobriježani će u nastavak prvenstva krenuti s novim stručnim stožerom. Imenovanjem nove uprave, za prvog trenera postavljen je Goran Sablić, a za njegove pomoćnike Mirko Hrgović i Denis Ćorić, dotadašnji prvi trener koji je svojim srčanim pristupom uspio vratiti poljuljano samopouzdanje momčadi s Pecare i ostaviti ih u borbi za Ligu za prvaka.

„Iako nas je u početnom dijelu priprema iznenadila smjena trenera Ćorića, drago nam je što je ostao kao pomoćnik u stručnom stožeru. Novi trener je donio nove zahtjeve i nove metode treniranja. Mislim kako je to izvrsna stvar, pogotovo za nas mlade igrače. Možemo dosta toga naučiti i puno napredovati. Goran Sablić je mlad trener, nekadašnji igrač koji odlično razumije nas igrače, tako da sam zadovoljan novim načinom rada“, poručio je Menalo za Bljesak.info te pohvalio rad na treninzima.

„Treniramo odlično, svi „grizemo“ na treninzima. Svi se žele nametnuti novom treneru i pokazati kako zaslužuju mjesto u udarnoj postavi, pa tako i ja“, dodao je.

Nakon boravka u Istri i finala na 7. Istria Winter Cupu, momčad Širokog Brijega se vraća nazad u Hercegovini odraditi posljednjih dvadeset dana priprema. U tom razdoblju odigrat će još dvije pripremne utakmice (Velež i Vitez) te poraditi na posljednjim momčadskim i taktičkim finesama pred četiri odlučujuća kola.

Kopirati
Drag cursor here to close