Navijači

Među uhićenima u Ateni i državljanin BiH

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a…
Sport / Nogomet | 08. 08. 2023. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među uhićenima nakon sinoćnjih navijačkih nereda u Ateni je i jedan državljanin BiH.

Podsjetimo, u navijačkim neredima život je izgubio 22-godišnji muškarac, a utakmica AEK-a i Dinama je odgođena.

U sukobima je ranjeno još osam osoba, od kojih je jedna maloljetna. Kako su naveli grčki mediji, zbog nereda u Ateni uhićeno je 96 osoba.

Grčka agencija ANA objavila je kako će Bit će pokrenuta interna istraga o postupanju grčke policije nakon nasilnih incidenata između navijača zagrebačkog Dinama i grčkih navijača u Nea Philadelphiji.

Prešli cijelu državu

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Video: Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ντου | enwsi.gr

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača .

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli vlakom podzemne željeznice na liniji 1 za Pefkakiju i pješice otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a, piše ANA.

Policija zakasnila

Snage interventne policije MAT-a već su bile mobilizirane, ali su stigle nakon erupcije nasilja u kojoj je navijač AEK-a izboden nožem i nedugo nakon toga podlijegao ozljedama.

Policija je rekla kako je muškarac pogođen oštrim predmetom u ruku i umro je od nekontroliranog krvarenja. Policija je objavila da je 98 privedeno u vezi s incidentima, a od toga su 84 hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan državljanin BiH, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka.

 

AEK objavio fotografiju ubijenog navijača: Kazna za ubojice!

Grčki navijač atenskog nogometnog kluba AEK ubijen je nožem u noći na utorak tijekom tučnjave s navijačima zagrebačkog Dinama i atenskog Panathinaikosa koji su u dobrim odnosima s Bad Blue Boysima.

U sukobima navijača najmanje je šestero ozlijeđenih prije prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koja se trebala odigrati večeras u 20:45 na stadionu AEK-a, ali je nakon ubojstva odgođena.

Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život, prenosi Index.hr

Uz njega je ondje bilo još nekoliko ozlijeđenih navijača, dok je njih šest "u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon", čekalo da vide što će se dogoditi s pripadnikom njihove skupine, navodi Gazzetta.

AEK je na svojim službenim profilima na društvenim mrežama zacrnio sve profilne slike u spomen na ubijenog 29-godišnjeg Mihaila. Sada su objavili i njegovu fotografiju uz koju piše: "Mihail, AEK te nikada neće zaboraviti, tražimo maksimalnu kaznu za ubojice!".

Kopirati
Drag cursor here to close