umjetni skandal

Mediji "razapeli" nogometaša Viteza zbog stare prepiske na Faceboku

Sport / Nogomet | 04. 01. 2016. u 17:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla dva dana na udaru BiH javnosti našao se 21-godišnji nogometaš i povremeni kapetan NK Vitez, Tony Livančić, zbog objavljenih komentara na Facebooku.

Zbog toga je i zasjedala uprava NK Vitez koja je razmotrila o čemu se radi te razgovarala s Livančićem, a o zaključku su obavijestili javnost priopćenjem koje donosimo u cjelosti.

'NK Vitez je jedna zdrava sportska sredina, otvorena za sve igrače, bez obzira na naciju, koji su selektirani isključivo na osnovu svojih igračkih i ljudskih kvaliteta, što je kroz svoj rad i protekle sezone pokazao i dokazao, te da će u tome i u daljnjem radu ustrajati, ne omalovažavajući svoj identitet i subjektivitet kluba.

Poznavajući Tonya koji godinama srčano brani boje našeg kluba, a svojevremeno i mlade reprezentacije BiH, odgovorno tvrdimo kako je riječ o nogometašu i osobi čije su kvalitete neupitne. Usprkos činjenici kako pojedinci komentare na Facebooku tumače proizvoljno, želimo naglasiti kako je zlonamjerno i vrlo opasno kreirati zaključke na osnovu komentara izvučenih iz konteksta.

Posebno ističemo kako Tony ne može biti odgovoran za komentare drugih osoba. Ono što se spočitava u njegovim komentarima je apsolutno pogrešno interpretirano i izvučeno iz konteksta.

Također, iako smatramo kako je Tony u ovom slučaju žrtva, dali smo mu preporuku, a to ćemo na početku priprema učiniti i s ostalim igračima, kako apsolutno moraju biti svjesni činjenice da su javne osobe i u skladu s tim voditi računa kako se njihovi istupi na društvenim mrežama i generalno u javnosti gledaju pod povećalom, te ne smiju dati povoda da se mogu pogrešno tumačiti, priopćeno je iz NK Viteza.

Na napise u medijima i sporne komentare osvrnuo se i Tony Livančić, jedini igrač Viteza koji je u produženoj jesenskoj sezoni igrao na svim utakmicama i imao najveću minutažu.

'Interna šala vezana za Šantiće, mjesta u kojem živim, i klub koji se natječe u drugoj županijskoj ligi, zbilja nema veze s podcjenjivanjem BiH. Također, zaključci kako sam BiH izabrao isključivo zbog interesa apsolutno ne stoje, to mogu potvrditi svi koji me poznaju, posebno moji suigrači.

Moja greška jest što sam ne vodeći računa kako će se protumačiti moj komentar samo kurtoazno pokušao zaustaviti daljnju diskusiju. Žao mi je što se sve pogrešno protumačilo i ovim putem se još jednom ispričavam svima koji su, još jednom naglašavam, pogrešno protumačili moje komentare.

Znam da godine nisu opravdanje, ali s 19 godina bio sam na početku svoje profesionalne karijere i sasvim sigurno da nisam bio ni približno svjestan kako se moja šala može protumačiti na ovakav način', kazao je Tony Livančić.

Iz vodstva NK Vitez istaknuli su kako je vrlo neobično da se ova informacija plasira u javnost pred početak nastavka prvenstva.

'Usprkos tajmingu objave ove informacije na komentare koji su objavljeni prije gotovo dvije godine, dubokog smo uvjerenja kako ovo pogrešno interpretiranje komentara našeg mladog igrača Livančića nema skrivene namjere narušiti karijeru Livančića, jednog od najperspektivnijih mladih igrača BHT Premijer lige BiH, kao ni destabilizirati NK Vitez u nastavku najneizvjesnije sezone u povijesti Premijer lige BiH, kada se naš klub nalazi na poziciji koja nam jamči ostanak u društvu najboljih nogometnih klubova u BiH', zaključuje se u priopćenju za javnost Nogometnog kluba Vitez.

Kopirati
Drag cursor here to close