Moguća proslava titule

Meč lopta za naslov: "Ovi momci zaslužuju pun stadion u subotu"

U derbiju i posljednjoj utakmici 26. kola Premijer lige Zrinjski dočekuje Sarajevo.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2022. u 11:36 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski bit će novi prvak Bosne i Hercegovine i osvojit će sedmi naslov prvaka države. To je odavno jasno, a moglo bi biti potvrđeno ovog vikenda.

Naime, u ovom kolu igraju četiri prvoplasirane ekipe prvenstva u međusobnim susretima. Prvo će u subotu (15 sati) igrati Tuzla City i Borac, a u 19 sati kolo zatvaraju Zrinjski i Sarajevo.

Budući da Zrinjski ima 19 bodova viška, ako Tuzla ne pobijedi Borac, Plemići bi pobjedom otišli na 21 ili 22 boda prednosti i sedam kola prije kraja sve bi bilo gotovo. Dakle, samo je pitanje hoće li Zrinjski osvojiti naslov prije ili kasnije, a navijači vjeruju da će to biti već ovog vikenda.

Bljesak.info / Zrinjski oba puta dobio Sarajevo ove sezone

"Naravno da i mi vjerujemo i gledat ćemo Tuzlu i Borca prije naše utakmice, ali prije svega gledamo sebe. Igramo protiv dobre, trofejne ekipe i neću pretjerati ako kažem da smo Sarajevo i mi, uz Željezničar, obilježili zadnje desetljeće u Premijer ligi", kaže trener Zrinjskog Sergej Jakirović, koji dodaje:

"Sve nabrojano daje važnost ovoj utakmici i očekujem da će biti puno ljudi u subotu, a to ovi momci i zaslužuju. Uz njihovu podršku i uz našu igru kakvu prikazujemo, uvjeren sam da ćemo se dobro prezenzirati. Možemo biti posve rasterećeni, titula će sigurno doći, ali važno bi bilio dobro se prezentirati u takvom ambijentu". 

Zrinjski je ove sezone oba puta pobijedio Sarajevo, ali od dolaska Aleksandra Vasoskog i Sarajevo igra puno bolje.
 
Video: Pobjeda Zrinjskog nad Sarajevom u Mostaru
 
"Ofenzivniji su, imaju više rizika u igri i to im se isplaćuje. Mladi Varešanović je iskočio, imaju dosta igrača s europskim iskustvom, vidi se da će biti samo bolji, a i njihovom treneru treba dati vremena, da radi, da se navikne na relacije ovdje, kao što je i meni trebalo", istaknuo je Jakirović.
 
Zrinjski će protiv Sarajeva biti bez Boje, Hadžića i Juranovića koji su odavno izvan stroja, a neće konkurirati ni Karlo Kamenar. U sastav se vraćaju Damir Zlomislić te Almir Bekić.
 
Derbi se igra u subotu u 19 sati, prijenos je na MojaTV.
 

      

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close