Aberdeen na Pecari

McInnes: Puna Pecara nam neće biti problem, no vrućina će biti bitan faktor

Sport / Nogomet | 19. 07. 2017. u 19:11 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad škotskog Aberdeena u poslijepodnevnim satima sletjela je u mostarsku zračnu luku te su se smjestili u hotelu Mepas.

Ubrzo su trener Derek McInnes i kapetan momčadi Graeme Shinnie govorili na odvojenim konferencijama za medije u press centru stadiona Pecara u Širokom Brijegu.

''Procijenili smo da je bolje da momčad odmori od puta i ne obavi trening večeras na Pecari. Jutros smo u Aberdeenu odradili trening i mislim da će to biti dovoljno'', počeo je trener McInnes.

Škotsko izaslanstvo u stopu prati 11 novinara među kojima je i ekipa BBC Sporta.

Trener McInnes je uvjeren da će njegova momčad proći u treće pretkolo Europske lige te da su sada puno bolji i uigraniji za razliku od prvog susreta igranog u Škotskoj. 

''Idealno bi bilo kada bi zabili pogodak u ranoj fazi utakmice i time stvorili pritisak domaćinima koji više ne bi imali rezultat za prolaz'', kaže škotski trener.

Škote očekuje puna Pecara, a imat će podršku i nekoliko stotina svojih navijača. Škotski novinari napomenuli su treneru da je strijelac izjednačujućeg pogotka za Široki Stipo Marković najavio da ih čeka pakao na Pecari, no McInnes je s podsmjehom kazao: ''Znam da će bit pun stadion i glasna publika, ali mi smo naviknuli igrati u takvoj atmosferi i pred 50.000 fanatičnih protivničkih navijača, tako da po tom pitanju neće bit problema''.

No, visoka temperatura i vrućina u Širokom Brijegu sigurno im neće ići u korist, a kako je kazao McInnes, vrućina će svakako biti otežavajuća okolnost i jedan bitan faktor, no prisjetio se susreta s Rijekom u Hrvatskoj te smatra da će temperatura biti slična i nada se da će sudac praviti stanke za vodu.

Na pitanje novinara jesu li podcijenili Široki Brijeg u prvom susretu te što ih je najviše iznenadilo u igri Sablićeve momčadi, McInnes je odgovorio: ''Apsolutno, ne. Nimalo nismo podcijenili Široki, pratio sam njihove utakmice protiv Ordabasyja i vidio sam da je riječ o dobroj momčadi i ničime nisam iznenađen''.

''Široki Brijeg ima dobrih pojedinaca, no mislim da je njihova najveća snaga u momčadi, u timskom duhu'', dodao je trener Aberdeena.

''Morat ćemo se dobro braniti i mi svakako možemo do željenog rezultata, no utakmica će biti tijesna'', kazao je, između ostaloga, na press konferenciji trener Aberdeena Derek McInnes.

Kapetan momčadi Graeme Shinnie istaknuo je da je zadovoljan što će imati podršku svojih navijača, pogotovo jer će se njihova podrška dobro čuti s obzirom da neće biti puno domaćih navijača kako su inače naviknuli na protivničkim stadiona u Škotskoj.

Nakon press konferencije trener McInnes obišao je stadion i travnjak Pecare te razgovarao s novinarima koji su ga u stopu pratili.

Susret Široki Brijeg - Aberdeen igra se u četvrtak od 20.45 sati na Pecari uz izravan prijenos na ArenaSport. Tribine Sjever i Jug su rasprodane, a ostalo je samo 500 ulaznica za tribinu Istok. Njih po cijeni od 10 KM (5 KM za djecu) možete nabaviti u četvrtak od 11.00 do 17.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close