Liga nacija

Mbappe vratio Tricolore iz mrtvih i odveo u finale protiv Španjolske

Belgija je u drugom polufinalu Lige nacija u Torinu zasluženo vodila protiv svjetskih prvaka 2:0 nakon prvog poluvremena, a onda je Mbappe odlučio zaigrati na svoj način...
Sport / Nogomet | 07. 10. 2021. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgija je nakon prvih 45 minuta imala dva gola prednosti nakon što su zabili Yannick Carrasco (37) i Romelu Lukaku (40), no svjetski prvaci su u nastavku zabili tri gola za veliki preokret.

Francuska je u razmaku od sedam minuta na krilima Mbappea izjednačila rezultat. Za 1:2 je pogodio Benzema na asistneciju zvijezde PSG-a, a onda je Mbappe i sam pogodio iz penala za poravnanje.

U trenucima kada je Belgija bila na "konopcima", Lukaku je u 87. zabio za 3:2 za veliko belgijsko slavlje, no napadač Chelsea je ipak bio u minimalnom zaleđu pa je pogodak poništen nakon intervencije VAR-a.

Theo Hernandez nakon jedne kontre i nekoliko vezanih grešaka Crvenih vragova u 90. minuti efektno pogađa za 3:2.

Inače, Mbappe je u utakmici protiv Belgije skinuo rekord Benzema jer je s 22 godine i 291 danom postao najmlađi Tricolor s 50 nastupa.

Foto: Twitter / Karim Benzema i Kylian Mbappe

U finalu drugog izdanja nogometne Lige nacija u nedjelju u 20.45 na stadionu San Siro u Milanu igrat će reprezentacije Francuske i Španjolske.

U prvom polufinalnom susretu "Furija" je u srijedu pobijedila "Azzurre" sa 2:1.

Španjolska je tako uzvratila Italiji za poraz u polufinalu Eura, ali je ujedno prekinula rekordni niz Italije koja je izgubila nakon čak 37 susreta bez poraza.

U prvom izdanju Lige nacija slavio je Portugal nakon što je u finalu pobijedio Nizozemsku sa 1:0. Treće mjesto osvojila je Engleska koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca porazila Švicarsku sa 6:5 nakon što je susret završio bez golova.

Kopirati
Drag cursor here to close