Oglasila se legenda

Matthäus spočitava Bayernu dvostuki moral pri transferu igrača

Bayern je sa zahvalnošću prihvatio da su i Mané i de Ligt barem interno svom klubu dali do znanja da žele otići u Bayern i da bi klubovi trebali pronaći rješenje, navodi Matthäus, ali Bavarci to pravilo ne poštuju u slučaju Lewandowskog.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2022. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda njemačkog nogometa Lothar Matthäus u svojoj kolumni za "Sky" kritizira ponašanje FC Bayerna u aktualnom prijelaznom roku.

Rekordera Njemačke po broju naslova prvaka Matthäus optužuje za dvostruka mjerila.

"Bayern je sa zahvalnošću prihvatio da su i Mané i sada de Ligt barem interno svom klubu dali do znanja da žele otići u Bayern i da bi klubovi trebali pronaći rješenje. To obično ubrzava transfer jer većina klubova tada pokušava dobiti razumnu naknadu za igrača koji je voljan otići", piše Matthäus.

Velikan iz Münchena je doveo Sadia Manéa (30) iz Liverpoola i pokušava angažirati Juveovog braniča Matthijsa de Ligta (22), koji još ima ugovor u Torinu do 2024. godine.

Istodobno ne žele pustiti napadača Roberta Lewandowskog (33, ugovor do 2023.) da prijeđe u FC Barcelonu.

Matthäus kaže: "Robert Lewandowski je sve učinio isto i čak se jasno javno obvezao FC Barceloni. U ovom slučaju FC Bayern neće dopustiti da iznimno zaslužni igrač ode uz razumnu naknadu od oko 40 milijuna. Privlačenje drugih igrača u München pod sličnim okolnostima je u redu, ispunjavanje želja vlastitih nogometaša očito nije. To je loše".

Rekorder po broju nastupa za reprezentataciju Njemačke kaže da je u slučaju Lewandowski "učinjeno mnogo pogrešaka s obje strane, i što se tiče interne i vanjske komunikacije".

Poželio je klubu, ali i sjajnom igraču, kojeg Matthäus iznimno cijeni i čiji je nevjerojatno veliki navijač, da nađu zajedničko rješenje s kojim će na kraju svi moći živjeti.

Lewandowski se u ponedjeljak vratio u München, kako bi u utorak mogao biti na prozivci prvotimaca za novu sezonu, a to bi ujedno za njega mogao biti i Dan-D.

Vjerojatno će Poljak imati jasniju sliku o tome što planiraju trener Julian Nagelsmann i FC Bayern, a što je u međuvremenu ponudila Barcelona.

Kopirati
Drag cursor here to close