Hvali ga Marca

Mateo Kovačić na impresivan način osvaja poziciju u prvoj postavi Reala

U ovome trenutku, piše Marca, Kovačić je u prednosti nad Iscom, koji je na početku sezone bio starter. Uz Kovačića, u odnosu na Isca etablirali su se i Lucas Vazquez i Marco Asensio.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2018. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, čini se, postaje jedno od ključnih imena za trenera Reala Zinedine Zidanea. Od posljednjih osam utakmica kraljevskog kluba Kovačić je šest njih odigrao kao starter.

Sportski portal Marca naglašava kako je posebno važan bio nastup ovog nadarenog veznjaka u utakmici Lige prvaka protiv PSG-a, nedavno u Parizu.

Sve to Kovačiću se događa nakon nekoliko teških trenutaka posljednjih mjeseci.

Sezonu je Kovačić započeo gotovo savršeno, igrajući u objema utakmicama španjolskog superkupa protiv Barcelone. Međutim, uskoro je došla nezgodna ozljeda u utakmici Lige prvaka protiv APOEL-a, kad mu je stradao aduktor. Ta ga je ozljeda nešto duže zadržala izvan terena, a propustio je ukupno 14 utakmica.

Kad je ozdravio, Kovačić se ponovno morao boriti za svoje mjesto pored imena kao što su Modrić, Kroos i Casemiro. Nije mu išlo dobro u kup utakmicama koje je odigrao za Real, koji je na kraju i ispao iz Copa del Rey od Leganesa. Upravo je nakon uzvratne utakmice na Santiago Bernabeu, koju je Leganes dobio rezultatom 2:1, Kovačić ponajviše kritiziran.

Ipak, ukazala mu se nova šansa, a Zidane je pokazao kako njegovo povjerenje u Kovačića nije upitno, samo što mu treba pravi Mateo.

U ovome trenutku, piše Marca, Kovačić je u prednosti nad Iscom, koji je na početku sezone bio starter. Uz Kovačića, u odnosu na Isca etablirali su se i Lucas Vazquez i Marco Asensio.

Kovačićeva najveća prednost je njegova svestranost. Podjednako će uspješno odgovoriti zadatku čuvanja Messija, ali i ulozi kreatora igre, koji timu daje dinamiku i ritam. Njegova prodornost i tjelesna sprema ono je na što se Zidane može osloniti, a takve igrače onda cijeni čitav tim.

Kopirati
Drag cursor here to close