"Goodbye Lenin"

Marx i Lenjin opet jašu: 'Revolucionar' iz Brazila došao u ruski klub

Punim imenom Marx Lênin dos Santos Gonçalves, ovaj igrač je nogometne vještine stekao u Falmengu, ali od veljače je bez kluba. Rio de Janeiro poručuje: "Goodbye Lenin"…
Sport / Nogomet | 20. 10. 2020. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Flamengo / Marx Lênin dos Santos Gonçalves

Ako biste se u ovo vrijeme kod nas zvali Marx Lenjin, vjerojatno biste imali često razna 'potpitanja' znatiželjnika. U prošlome političkom sistemu bi stvar bila drukčija, ali pitanje svih pitanja glasi - što radi jedan Marx Lênin u Brazilu?!

Bolje reći, što je radio do sada, a igrao je nogomet, jer 20-godišnji Marx Lênin prelazi iz Brazila u rusku drugu ligu.

Drugoligaš Akron Togliatti, koji je osnovan 2018. godine, uzeo je ovo brazilsko pojačanje, po vokaciji napadač, s ciljem da pokuša doći do prve lige. Doduše, Ovaj Marx Lênin više vuče udesno, jer ponajčešće igra desno krilo.

Punim imenom Marx Lênin dos Santos Gonçalves, ovaj igrač je nogometne vještine stekao u Falmengu, ali od veljače je bez kluba.

Rio de Janeiro poručuje: "Goodbye Lenin"…

Navodno se njegovo ime ne bi trebalo referirati na komuniste Karla Marxa i Vladimira Lenjina, čije su ideje stvorile osnovu za Sovjetski Savez i današnju Rusiju.

Na pitanje o svom imenu, Marx Lênin je u intervjuu za "Globo Esporte" rekao: "To nema nikakve veze sa mnom".

On tumači kako mu ime Marx potječe do imena njegovog oca Antonija Marquesa Gonçalvesa, a Lênin je majku odabrala iz čisto estetskih razloga.

“Mojoj majci su se svidjela imena, ali nije znala što znače. Sad kad svi pričaju o mom imenu, to mi je vrlo smiješna stvar", izjavio je mladi nogometaš.

Inače, u njegovom novom klubu Marxa Lênina su najavili pod nadimkom "Revolucionar". Malo marketinga nije na odmet...

Kopirati
Drag cursor here to close