PSG opet izgubio

Marseille i Tudor kroz suzavac na minus pet

Policija je intervenirala upotrebom suzavca koji je "pokrio" i sami teren pa je duel Clermonta i Marseillea kasnio prvo pola sata, jer su se igrači povukli u svlačionice, gdje su ostali 45 minuta, jer je Tudor procijenio da "zrak nije čist".
Sport / Nogomet | 12. 02. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri dana nakon eliminacije u Kupu, PSG se još jednom poskliznuo, ovaj put u prvenstvu. PSG je prilično oslabljen doputovao u kneževinu, bez Messija, Mbappé i brojnih drugih svojih zvijezda. Od jačih igrača u prvoj momčadi su bili tek Neymar, Donnarumma, Marquinhos, Vitinha i Bernat.

I naravno, Monaco je iskoristio svoju priliku. Kola su za Parižane krenula nizbrdo već u četvrtoj minuti kada je Golovin pronašao put do gostujuće mreže za 1:0 Monaca. Vrlo brzo je domaćin povećao prednost, a najbolji igrač prvog dijela Ben Yedder je u 18. minuti pogodio za 2:0.

Nada se za PSG pojavila u 39. minuti, tada je Zaire-Emery smanjio na 2:1, no na odmor se ipak otišlo uz dva gola prednosti Monaca, a u nadoknadi je opet strijelac bio Ben Yedder. U nastavku susreta Monaco je rutinski sačuvao prednost i vodstvo. Baš kao i Monaco, svoju priliku je iskoristio Marseille, ali u jednoj sasvim drugačijoj utakmici. Prije samog početka susreta došlo je do sukoba navijača u blizini stadiona Gabriel Montpied.

Policija je intervenirala upotrebom suzavca koji je "pokrio" i sami teren pa je duel Clermonta i Marseillea kasnio prvo pola sata, jer su se igrači povukli u svlačionice, gdje su ostali 45 minuta, jer je Tudor procijenio da "zrak nije čist". Oko 21:45 zrak se ipak raščistio i utakmica je počela. Izvještaji tko je bacio suzavac su kontradiktorni. Dio medija i očevidaca tvrde da je do toga došlo u navijačkom sukobu, a drugi pak kažu da ga je policija aktivirala kako bi rastjerala prosvjednike protiv mirovinske reforme.

Na samom terenu je Marseille opravdao očekivanja. Alexis Sanchez je postigao dva gola za trijumf. Jedan u 44.minuti, drugi devet minuta prije kraja s bijele točke. Sada momčad Igora Tudora ima pet bodova zaostatka za vodećim PSG-om.

Kopirati
Drag cursor here to close