veliki derbi u nedjelju

Marinović: Prva utakmica uvijek je najteža

Sport / Nogomet | 27. 02. 2016. u 14:05 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest tjedana priprema iza je nogometaša Zrinjskog. Što su radili, koga su dovodili i kako su se spremali moći će se vidjeti u nedjelju kada će Zrinjski odigrati prvu službenu utakmicu nakon skoro tri tjedna.

U derbiju 19. kola Premijer lige BiH po mnogima jedan od najvećih favorita za titulu dočekuje branitelja titule, Sarajevo.

''Ono što smo planirali to smo i uradili. Ekipa je spremna za prvo kolo, naravno kako bude prvenstvo odmicalo tako ćemo i podizati formu'', kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović uoči nedjeljnog derbija.

''Ova utakmica u nedjelju je najvažnija, ali i najteža, jer svaki put kada se igra prvo kolo utakmica uvijek bude teška i neizvjesna. Svim ekipama treba vremena da se vidi koliko je tko uradio i koliko je spreman, pa je s te strane utakmica od velikog značaja, kako za nas tako i za Sarajevo''.

Trener Zrinjskog nema većih problema sa sastavom. Miloš Žeravica imao je problema sa stomačnim virusom, ali u petak je normalno trenirao. Jedino je Ivan Peko izvan stroja i njega nema do travnja.

S druge strane, Sarajevo će biti hendikepirano za neigranje Duljevića, Kallasija i Berberovića, koji imaju suspenzije, ali dolazi s podosta izmijenjenom ekipom u odnosu na dvije utakmice koliko su Plemići igrali s njima ove sezone.

U prvenstvu je Zrinjski slavio na Koševu, a u Kupu je Sarajevo pod Bijelim brijegom prošlo dalje nakon jedanaesteraca.

''Sarajevo je dosta izmijenio sastav, više to nije ona ekipa što je bila jesenas, ali snimili smo neke njihove stvari što je bilo na pripremama. Kako će oni izgledati u nedjelju, vidjet ćemo'', dodao je Marinović.

U ovom kolu igraju se tri ključne utakmice za rasplet na vrhu. U nedjelju će Željezničar dočekati Široki, a danas će Borac igrati sa Slobodom. Zrinjskom bi odgovarale pobjede domaćina.

''Fokusirani smo samo na svoju utakmicu, ali naravno da imamo svoje želje za ishode drugih utakmica. Ako se oni poklope sa našim željama, odlično, ali 12 je kola do kraja i uvjeren sam da će borba biti do samog kraja'', zaključio je Vinko Marinović.

Susret između Zrinjskog i Sarajeva igra se u nedjelju u 15 sati. TV prijenos mogu gledati samo korisnici Moja TV.

Raspored 19. kola
SUBOTA
Radnik – Mladost 3:0
Vitez – Velež 6:0
Rudar – Prijedor 0:1
Čelik – Travnik 1:1
Borac – Sloboda 0:0
NEDJELJA
Slavija – Olimpic 14.30
Zrinjski – Sarajevo 15.00
Željezničar – Široki Brijeg 16.30

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close