U-21 reprezentacija

Marinović: Protiv Portugala moramo pružiti maksimum

Utakmica BiH - Portugal će biti odigrana 10. listopada u trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2017. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za meč s Portugalom koji će biti odigran za sedam dana u okviru kvalifikacija za europsko prvenstvo.

Reprezentativci BiH okupili su se sinoć u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i već su odradili jedan trening, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Izbornik Vinko Marinović ističe da selekciji BiH zbog ozljeda nedostaje širina u timu.

''Imamo dosta ozlijeđenih igrača i nedostaje nam širina u timu. Povrijedio se Mihojević, a od ranije smo znali da nećemo moći da računamo na Hadžiahmetovića i Redžića. Suspendiran je i Memija i to nam otežava stvari'', rekao je Marinović.

Izbornik ističe da je Portugal uz Španjolsku vjerojatno najbolja U-21 selekcija u Europi.

'' To je ekipa sastavljena od igrača koji su standardni u jakim klubovima. Pred nama je velika utakmica i sigurno nam neće nedostajati motiva. Protiv ovakvih ekipa se jednostavno mora pružiti maksimum ako želimo da dođemo do pozitivnog rezultata'', objasnio je.

Reprezentativac BiH Eldar Čivić smatra da naša reprezentacija može da se nadigrava sa svakim protivnikom.

''Portugal je jak, ali nisu nepobjedivi. Mi možemo svima da se suprotstavimo i zašto ne bismo napravili uspjeh. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Moramo jače ući u meč nego što smo to uradili protiv Rumunjske prije mjesec dana'', rekao je mladi nogometaš.

Prvi poziv u ovu selekciju dobio je Zinedin Mustedanagić koji ističe da je atmosfera u selekciji BiH odlična, te da su igrači već na prvom treningu krenuli s kvalitetnim radom da bi bili spremni za utakmicu i ostvarili što bolji rezultat.

'' Portugal je jedna od najboljih ekipa u ovoj generaciji, ali mislim da ako mi budemo spremni možemo odgovoriti na pravi način'', zaključio je Mustedanagić.

Utakmica BiH - Portugal će biti odigrana 10. listopada u trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close