Prvak opet na vrhu

Marinović: Ovo je kolo pokazalo koliko opuštanje može biti kobno

Sport / Nogomet | 15. 08. 2016. u 10:27 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zrinjskom ponovno koriste prošlosezonski recept - bez opuštanja, maksimalno koncentrirano iz utakmice i utakmice. Plemići znaju da je to jedini put do uspjeha. 

Zgusnuti raspored u ritmu srijeda - subota prvaci su zaokružili sigurnom pobjedom protiv Slobode 2:0, kojim su prvaci prvi puta ove sezone izbili na čelo premijerligaške karavane, a trener Vinko Marinović mogao je skoro do kraja biti zadovoljan. 

“Imali smo rupu nekih desetak minuta u drugom poluvremenu, ali smo se izmjenama uspjeli podići i uspješno privesti utakmicu, kraju, ustvrdio je strateg Plemića: “Može zvučati čudno da tražim zamjerke nakon Slobode, ali tako je to, uvijek tražiš stvari koje nisu bile dobre, koje možeš popraviti.”

U kompletu, nakon 5. kola Marinović je također ne baš do kraja zadovoljan. 

“Jedino je Sarajevo (poraz 0:2, op. a.) bila ta crna mrlja, sve ostalo je bilo dobro pa i remi u Širokom, gdje smo pokazali dopadljivu igru. Liga 12 je takva da derbiji brzo dolaze, nemaš se kada opustiti i zato smo do sada, a i ubuduće ćemo, ići samo utakmicu po utakmicu..., iako smo u ovom ritmu srijeda - subota, koji je sada iza nas, morali gledati utakmicu unaprijed, unaprijed planirati.”

Slijedi gostovanje Željezničaru a onda ide nešto lakši raspored - dvije vezane utakmice kod kuće protiv Viteza i Čelika pa gostovanje Krupi. 

“Naša liga je takva da nikoga ne smijete podcijeniti, to je uostalom pokazalo i ovo kolo u kojem je Željezničar poražen kući od Viteza, a Sarajevo nije uspjelo pobijediti Mladost na strani.”

“Što se Željezničara tiče, spremat ćemo se za tu utakmicu kao svaku drugi i naravno na Grbavicu otići s ciljem da pobijedimo. Imat ćemo sada malo više vremena da se odmorimo, a u utorak ću na treningu vidjeti kakvo je stanje s igračima nakon Slobode”, zaključio je šef struke Plemića, 

Kopirati
Drag cursor here to close