Plemići na plus četiri

Marinović: Moglo je bolje, ali zadovoljni smo

Sport / Nogomet | 05. 12. 2016. u 09:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Imali smo situaciju godinu završiti sa par bodova više, ali svejedno smo zadovoljni. Godina u kompletu bila je jako dobra. Osvojili smo titulu, u dobrom se svjetlu predstavili u Europi, plasirali se dalje u Kupi i nakon 18. kola držimo prvo mjesto u prvenstvu”, rekao je trener Zrinjskog Vinko Marinović po završetku jeseni.

Generalno su Mostarci na zimsku stanku mogli otići u boljoj atmosferi i s većim bodovnim saldom, ali dogodila se ona kriza od 15. do 17. kola, period u kojem su protiv Širokog, Slobode i Željezničara uhvaćena samo dva boda.

“U Tuzli smo imali 3:0 i ispustili pobjedu, to je bilo jedno loše poluvrijeme. Dogodila su se po mom mišljenju još dva, drugo u Bijeljini (1:1) i protiv Željezničara (poraz 0:4, op. a.)”, dodao je Marinović u razgovoru za Dnevni list.

“Većinu sezone smo dominirali, ali ne bih sada posebno isticao neke utakmice, jer svaka je sa sobom nosila tri boda. Ne bih izdvajao ni pojedince na terenu, svi zaslužuju pohvale, iz više razloga.”

“Ove smo sezone napadački kvalitetniji, efikasniji smo nego prošle. Da, primili smo više golova, ali u odnosu na 18. kolo prošle sezone bolje kotiramo – onda smo imali bod zaostatka za Slobodom, sada smo četiri ispred Sarajeva.”

U konačnici tabela nakon 18. kola pokazuje da je Sarajevo na minus četiri, Željezničar na minus šest...

“Svi su imali bolje i lošije periode, ali tabela ne laže. Kada se sve poklopi, ona pokaže gdje ste. Ponavljam, mogli smo imati veću prednost, ali ni četiri boda nisu loša. I dalje smo prvi, gdje želimo ostati na kraju sezone.”

Do kraja sezone još je dosta vremena, najprije slijedi duga zimska stanka, a onda i posljednja četiri kola u Ligi 12 - Zrinjski će gostovati Čeliku i Mladosti te ugostiti Krupu i Metalleghe.

“Da, na papiru to djeluje kao lakši raspored, ali liga je zahtjevna pa se ni za jednu utakmicu ne može ustvrditi da će biti lagana. Preko zime će se svi pojačati, mijenjat će, sklapati drukčije ekipe, ali najvažniji je ulazak u drugi dio prvenstva.”

Najavio je Marinović da će se već kroz desetak dana znati neke novine vezane uz kadar, kao i to da je okupljanje zakazano za 11. siječnja. Udarni dio zimskih priprema Zrinjski bi trebao odraditi na turniru u Novigradu, a Plemići su potvrđeni i kao sudionici Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close