"slatke" muke

Marinović: Meni najteže pada kada nekog moram poslati na tribine

Sport / Nogomet | 04. 03. 2016. u 12:19 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je nastavak ove sezone doveo šest igrača, no protiv Sarajeva su od pojačanja zaigrala dvojica. Tomislav Tomić je igrao prvih 70 minuta, a Nemanja Bilbija zadnjih petnaestak.

Filip Arežina bio je na klupi, a Matija Katanec, Benjamin Čolić i treći vratar Kristijan Jajalo nisu bili ni u sastavu.

Mnoge navijače iznenadilo je što je trener Vinko Marinović na tribine poslao i neke koji su jesenas bili standardni, poput Steve Nikolića i Vučine Šćepanovića, no šef struke mostarske momčadi jednostavno je prisiljen na to.

Zrinjski ima dovoljno igrača za dvije kvalitetne ekipe, ali za utakmice može koristiti samo 14 njih.

'Više puta sam spominjao da imamo širok izbor igrača i velik broj kvalitetnih igrača. Međutim, moramo voditi računa o puno toga – moramo na klupi imati tri igrača do 21 godine i ukupno šest stranaca. Također, moramo u ekipu uvrstiti igrače po pozicijama, u slučaju da se nešto nepredviđeno desi', kaže trener Vinko Marinović te dodaje:

'Zbog svega toga meni je strašno teško kada moram poslati nekog na tribine i naravno da igrači koji ne igraju budu nezadovoljni. No, ovo je sve ozbiljan posao i na prvom mjestu što moramo gledati je interes kluba'.

U klubu su htjeli da na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača u slučaju ozljeda i suspenzija. Sada je suspendiran Zvonimir Blaić pa će Marinović, za razliku od prvog dijela sezone, imati spremnu zamjenu.

'Benjamin Čolić sada nije bio ni među 18 u zapisniku, a sad će početi od početka. To samo govori da će na sastav utjecati razvoj situacije. Sada će opet u nedjelju netko drugi morati na tribine. To je za mene jako teško, jednako je teško i igračima, ali imamo još 11 kola i tako će biti do kraja', istaknuo je Marinović uoči nedjeljnog derbija protiv Širokog Brijega na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close