Čudesna mast

Marca: Mislilo se da je u pitanju nešto ilegalno, danas će to koristiti Modrić i Real

Nakon susreta u Madridu, koji je završio 1:1, odluka pada na Etihadu gdje će se saznati tko će protiv Intera igrati utakmicu za naslov u najjačem klupskom nogometnom natjecanju u Europi.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2023. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida i Manchester City odigrat će danas s početkom u 21 sat uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka. Nakon susreta u Madridu, koji je završio 1:1, odluka pada na Etihadu gdje će se saznati tko će protiv Intera igrati utakmicu za naslov u najjačem klupskom nogometnom natjecanju u Europi.

Marca u najavi te utakmice skreće pažnju svojim čitateljima na trenutak koji će se dogoditi prije no što ona započne i usput otkriva ritual Realovih nogometaša koji bi im trebao pomoći tijekom utakmice. "Nije to ništa novo u svijetu nogometa", piše Marca i podsjeća da je istu stvar prije 20-ak godina počeo modernizirati tadašnji igrač Arsenala Patrick Viera, javlja Index.hr.

"Čudesna mast"

Riječ je o utrljavanju "čudesne masti", kako je opisuje Marca, na prsa i dresove igrača "koja nema drugi cilj već samo odčepiti nosnice i olakšati im napore" u utakmici. Zahvaljujući eukaliptusu u toj masti, igračima se pospješuje dovod kisika u pluća i mišića, "što može biti mali plus u natjecanjima s maksimalnim naporom".

U vrijeme kad ju je koristio Viera "mislilo se da je nešto ilegalno", nastavlja Marca i potom dodaje da "tu nema ničeg što bi se povezalo s dopingom". Marca navodi i da se zbog toga što Realovi nogometaši koriste tu mast na društvenim mrežama pojavila pomutnja, a onda zaključuje da će se ista slika njene primjene ponoviti na Etihadu.

"Neposredno prije početka utakmice, nakon službenog fotografiranja, crne majice Madrida bit će natopljene mentolom... kako bi se plasirali u finale Lige prvaka."

Kopirati
Drag cursor here to close