Španjolci otvoreni

Marca: Drugorazredna Španjolska osvojila trećerazrednu Ligu nacija

"Budimo realni, osvojila je turnir koji je nekoliko razina ispod Eura ili SP-a. Ali neka igrači slave jer trebat će im puno godina da osvoje nešto jače", piše Marca.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvojena Liga nacija za Španjolsku je jedna vrsta utjeha nakon slabijih rezultata u posljednjih nekoliko godina na velikoj sceni. Jesu Španjolci na prošlom europskom prvenstvu stigli do polufinala, ali to je premalo kada se gledaju rezultati od 2012. godine. Posebno na svjetskim prvenstvima.

Španjolski igrači burno su proslavili naslov jer im je to prvi uspjeh nakon 11 godina, a ostvarila ga je potpuno nova reprezentacija s izbornikom koji je preuzeo momčad nakon neuspjeha na SP-u prije pola godine. No, Marca ističe da je Španjolska osvojila nižerazredno natjecanje.

"Igrači su zaslužili proslaviti ovaj trofej, posebno zato što su ga osvojili na penale. Španjolska je naime tako ispala na dva zadnja velika natjecanja. No, budimo realni, osvojila je turnir koji je nekoliko razina ispod Eura ili SP-a. Ali neka igrači slave jer trebat će im puno godina da osvoje nešto jače. Zato što je ova Španjolska tek solidna. Tvrditi drugačije bilo bi zavaravanje.

Čujemo i čitamo kako će zlatna generacija od prije 15 godina sada dobiti nasljednike, ali to je smiješno. Tada su nam se spojile zvijezde, pa smo dva europska i jedan svjetski naslov u četiri godine osvojili zahvaljujući tome što je momčad bila krcata svjetskim klasama: Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Villa, Torres...

Usporedimo ih s osvajačima Lige nacija. Iz te momčadi samo je Rodri na razini najjače generacije u povijesti našeg nogometa. Nova generacija zaslužuje čestitke, ali puno je važnije da se plasira na Euro iduće godine. A to joj neće biti lako. U ovoj Španjolskoj nitko ne može zabiti gol, a Hrvatsku smo pobijedili zahvaljujući tome što nam je golman u raspucavanju obranio dva penala i onda panenku zabio desni bek."

Kopirati
Drag cursor here to close