Pljušte optužbe

Maradona: Infantino je nepouzdan, dugo je surađivao s Blatterom i Platinijem

Sport / Nogomet | 02. 03. 2016. u 20:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diego Maradona je izjavio da Gianni Infantino nije trebao biti izabran za predsjednika FIFA-e jer je, kako je rekao, dugo surađivao sa Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, javlja Agencija Anadolija.

"Infantino je nepouzdan i to će se pokazati. Amerikanci nisu zatvorili istragu o FIFA-i. Bio je bliski suradnik Platinija i Blattera, držao je njihove dokumente i nije znao ništa? Ako je tako, onda je ili glup ili senilan. Postavljen je na čelo FIFA-e kako bi branio Platinija, njegovog šefa iz UEFA-e", rekao je Maradona za "Piuenne".

Podsjetimo, i predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini je podigao veliku prašinu izjavom da je Gianni Infantino, novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije, kupio glasove i na taj način pobijedio ostale kandidate.

Njegov izbor su pozdravili brojni nogometni dužnosnici i nogometaši, ali u to nije uvjeren Zamparini, koji smatra da izborni proces nije bio transparentan.

''Ako je izabran, izabran je samo zato što je kupio više glasova nego Šeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa'', izjavio je prvi čovjek Palerma.

Infantino, bivši glavni tajnik Europske nogometne federacije (UEFA), uspio je u petak na izvanrednom kongresu postati predsjednik FIFA-e, pobijedivši u drugom krugu sa 115 dobivenih glasova.

Protiukandidati bili su mu bili šeik Salman bin Ebrahim al Khalifa, Ali bin al Hussein i Jerome Champagne.

Infantino je odvjetnik iz Briga, mjesta u švicarskoj regiji Valais. Brig je udaljen svega desetak kilometara od Vispa, rodnog mjesta Seppa Blattera, koji je 17 godina bio na čelu FIFA-e.

Tijekom svoje kampanje, najavio je da želi proširiti Svjetsko prvenstvo na 40 ekipa kako bi omogućio i manjim državama da sudjeluju. Također, namjerava drastično povećati i razvojni plan FIFA-e investicijom od 860 milijuna funti i davanjem od 3,6 miljuna funti svakoj od članica.

Kopirati
Drag cursor here to close