Izbornik Italije nakon poraza 5:2

Mancini: Nije sve tako crno

"Nije sve tako crno. Gnonto je zabio svoj prvi gol i bio među najboljima na utakmici. Giorgio Scalvini je bio odličan s klupe, a i na treningu. Odlično igra i kao stoper i kao veznjak", tvrdi Mancini.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2022. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Italija je također jedna od reprezentacija koje ne izgledaju nimalo dobro u dosadašnjem ciklusu Lige nacija. Ali za razliku od nekih drugih, velikih selekcija Italija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, pa je ovo takmičenje trebala biti jedna vrsta popravnog. Italija je u ovom ciklusu remizirala 1:1 s Njemačkom, pa pobijedila Mađarsku s 2:1 i remizirala s Engleskom 0:0 prije teškog poraza od Nijemaca.

"Da budem iskren, mislio sam da ćemo doživjeti teški poraz od Njemačke i u prvoj utakmici u Bologni. Ako imamo pet bodova iz četiri utakmice, znači da smo bili dosta dobri. Moramo prihvatiti da će biti i prepreka na našem putu, ali moramo kroz ovo proći kako bismo postali jača ekipa. Njemačka je trenutno na višem nivou i razlika je ogromna", rekao je Mancini pa našao i neke pozitivne strane:

"Nije sve tako crno. Gnonto je zabio svoj prvi gol i bio među najboljima na utakmici. Giorgio Scalvini je bio odličan s klupe, a i na treningu. Odlično igra i kao stoper i kao veznjak", te je dodao

"Naučili smo da se možemo braniti s trojicom izal da postoje sustavi koji nisu 4-3-3, da imamo igrače na koje možemo računati i da ćemo se vratiti i biti momčad koja dolazi Njemačkoj ne da bi bila dominirana, nego da preuzme kontrolu i diktira tempo. Bilo je puno toga pozitivnog usprkos razočaravajućem porazu", zaključio je talijanski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close