Novi ciklus

Mancini: Moramo biti oprezni

Sada slijedi novi ciklus Lige nacija, koji će Italiji poslužiti kao svojevrsna priprema za EURO naredne godine.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2020. u 08:49 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roberto Mancini je reprezentaciju Italije preuzeo u svibnju 2018. godine. Na klupi Azzurra naslijedio je GianaPiera Venturu koji je smijenjen u studenom nakon neuspjeha Italije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Debitirao je krajem istog mjeseca u prijateljskom susretu protiv Saudijske Arabije (2:1).

Nakon toga je u narednih osam utakmica, četiri prijateljske i četiri Lige nacije, Italija upisala četiri pobjede uz četiri remija.

U kvalifikacijama za EURO, upisano je deset pobjeda. Tek je u susretima protiv BiH na domaćem terenu i Finske u gostima Italija imala nešto više posla. Sada slijedi novi ciklus Lige nacija, koji će Italiji poslužiti kao svojevrsna priprema za EURO naredne godine.

- Idemo nastaviti tamo gdje smo stali prije deset mjeseci. Napravili smo dobar posao s reprezentacijom, ali uvijek ima prostora za napredak, kako tehnički tako i taktički. Na svakom treningu radimo da bismo bili bolji. Čeka nas naporna godina, dosta utakmica u kratkom periodu, važno je imati dovoljan broj kvalitetnih igrača na svim pozicijama rekao je na druženju s novinarima Roberto Mancini. Naravno, Mancini je govorio i o reprezentaciji BiH.

- Protivnik je "manje-više isti" kao onaj s kojim je Italija dva puta igrala prošle godine. Sada su tu bez Pjanića koji im je jako važan igrač, ali i dalje imaju jako dobru selekciju. Utakmica koja se igra sutra sigurno neće biti kao u Zenici prošli put, već više poput one u Torinu.

Stoga, a i zbog činjenice da nismo igrali mnogo mjeseci, imat ćemo probleme i poteškoće, ali će dobro biti da vidimo gdje smo nakon pauze. Neće biti jednostavno. To je naš prvi meč i trebamo nastojati da uradimo dobre stvari i moramo biti maksimalno oprezni, poručio je Mancini.

Kopirati
Drag cursor here to close