Medijska nagađanja

Manchester United: Van Gaal nije ponudio ostavku

Sport / Nogomet | 26. 01. 2016. u 15:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su se mnogi britanski mediji raspisali o tome da je Louis van Gaal nakon nedjeljnog poraza Manchester Uniteda od Southamptona ponudio ostavku, ovi navodi su danas demantirani, javlja Agencija Anadolija.

Iako službenog stava menadžmenta "crvenih đavola" o ovom pitanju nema, većina uglednih medija iz Engleske izvještava kako su od ljudi iz kluba, koji žele ostati anonimni, dobili potvrdu da Van Gaal nije ponudio ostavku.

Naime, on je poslije utakmice sa Southamptonom otputovao u Nizozemsku kako bi nazočio rođendanskoj proslavi svoje kćerki, a ne zato što je napustio klupu Uniteda.

Van Gaal je u utorak ujutro vodio trening svoga tima, koji priprema za petak i susret četvrtog kola FA kupa protiv Derby Countyja. Rukovodstvo kluba je s druge strane zadržalo praksu da javno ne polemizira o budućnosti Van Gaala.

Manchester United je u posljednjih deset premierligaških utakmica upisao samo dvije pobjede, čime se udaljio od utrke za naslov prvaka, ali i doveo u pitanje borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Iz najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja ispali su još prošle zime, kao i iz Liga kupa, pa je razumljivo što su van Gaal i njegovi igrači izviždani u nedjelju tijekom ogleda sa Southamptonom u kojem su uputili samo jedan udarac u okvir gola.

Ukoliko zaista dođe do smjene Van Gaala tri velika favorita su u utrci za novog menadžera kluba sa "Old Traforda". To su Josep Pep Guardiola, Jose Mourinho i Rayan Giggs, legenda kluba i današnji Van Gaalov asistent.

Kopirati
Drag cursor here to close