Aeroflot

Manchester United otkazao ogroman milijunski ugovor ruskoj tvrtki

"U svjetlu događaja u Ukrajini, povukli smo Aeroflotova sponzorska prava. Dijelimo zabrinutost naših navijača diljem svijeta i izražavamo suosjećanje s onima koji su pogođeni"
Sport / Nogomet | 25. 02. 2022. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Daily Mail / Manchester United reagirao na rusku agresiju

Manchester United povukao je sponzorska prava ruske zrakoplovne kompanije Aeroflot nakon što je Rusija napala Ukrajinu, priopćio je u petak engleski prvoligaš.

Ruskom Aeroflotu zabranjeno je letenje u Ujedinjeno Kraljevstvo u četvrtak nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu.

Britanska uprava za civilno zrakoplovstvo priopćila je da je suspendirala Aeroflotovu dozvolu stranog prijevoznika.

No, treba reći kako je riječ o tvrtki koja je ponos Rusije.

"U svjetlu događaja u Ukrajini, povukli smo Aeroflotova sponzorska prava. Dijelimo zabrinutost naših navijača diljem svijeta i izražavamo suosjećanje s onima koji su pogođeni", izjavio je glasnogovornik kluba, prenosi Hina.

Manchester United je Aeroflot učinio svojim prvim ruskim sponzorom 2013. godine kada je postao klupski zračni partner, zamijenivši Turkish Airlines.

Prema nekim informacijama vrijednost ugovora s Aeroflotom navodno je iznosila oko 50 milijuna eura godišnje.

Nekoliko sportskih tijela osudilo je Rusiju zbog svoje invazije na Ukrajinu, a u petak je ta zemlja izgubila pravo domaćina finala Lige prvaka u svibnju, dok je Formula 1 objavila da se VN u Sočiju neće održati.

Kopirati
Drag cursor here to close