Solskjaer preporodio 'Vragove'

Manchester United nastavio pobjednički niz

Kolo će biti zaključeno u četvrtak (21 sat) velikim derbijem prve i treće momčadi, u kojem će Manchester City ugostiti Liverpool.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2019. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Uniteda ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera svladavši na gostovanju Newcastle sa 2:0 u utakmici 21. kola engleskog prvenstva, dok je Chelsea pred svojim navijačima razočarao odigravši samo 0:0 protiv Southamptona.

Momčad Rafe Beniteza uspjevala je do 64. minute držati bod i mrežu netaknutom. No, tada je Marcus Rashford izveo slobodan udarac, domaći vratar Dubravka nije uspio zadržati loptu koja mu je ispala, a na nju je natrčao Romelu Lukaku i postigao vodeći pogodak tek što ga je Solskjaer uveo u igru. Pobjedu Manchester Uniteda potvrdio je Rashford pogotkom u 80. minuti.

Chelsea je na Stamford Bridgeu računao na treću pobjedu u nizu, s obzirom da je u goste došao Southampton. No, unatoč potpunoj nadmoći u svim segmentima, momčada Maurizija Sarrija nije uspjela postići pobjednički pogodak.

Najviše pogodaka, čak šest, viđeno je u dvoboju Bournemoutha i Watforda. Gosti su vodili 2-0 i 3-2, ali su domaći uspjeli spasiti bod. Svih šest pogodaka palo je u prvom poluvremenu, a njih četiri u razdoblju od 34. do 40. minute.

Samo 12 minuta trebalo je nogometašima West Hama i Brightona za četiri pogotka. Gosti su vodili sa 2-0 golovima Stephensa (56) i Duffyja (58), a izjednačio je Arnautović pogocima u 66. i 68. minuti.

Crystal Palace je golovima Ayewa (83) i Milivojevića (90+4-11m) odnio sva tri boda s gostovanja kod Wolverhamptona, a bodovima na gostovanju osladili su se i nogometaši Burnleyja koji su sa 2-1 slavili u Huddersfieldu. Domaća momčad se zakopala na dnu ljestvice, a ovo joj je bio osmi uzastopni poraz, prenosi Hina.

Kolo će biti zaključeno u četvrtak (21 sat) velikim derbijem prve i treće momčadi, u kojem će Manchester City ugostiti Liverpool.

Momčad Juergena Kloppa uoči te utakmice ima šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Tottenhamom, a sedam više od aktualnih prvaka koje vodi Pep Guardiola. Četvrti Chelsea ima 44 boda, a peti Arsenal 41. Na začelju su Southampton sa 16, Fulham sa 14 i Huddersfield sa 10 bodova.

Rezultati by SofaScore

Guardiola: Liverpool je trenutno najbolji tim u Europi

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola uoči derbija protiv Liverpoola u četvrtak izjavio je da će njegova ekipa ići na pobjedu, dodajući kako je svjestan da je njihov protivnik vrlo kvalitetna ekipa, javlja Anadolu Agency.

Istaknuo je kako bi se pobjedom Manchester City sigurno vratio u utrku za titulu prvaka.

"Realnost je da smo trenutno treći na tablici, ali realnost je i da je ovo tek drugi meč drugog dijela sezone. Mnogo je još bodova u igri, imamo priliku da smanjimo zaostatak i moj fokus je samo na tome. Svi se pitaju što će biti ukoliko izgubimo, a ja se pitam što će se dogoditi ako pobijedimo. Ovo je naša šansa da se borimo za titulu i želimo dati sve od sebe da dođemo do pobjede", kazao je Guardiola novinarima.

Napomenuo je i kako je Liverpool trenutno jedna od najboljih ekipa u svijetu.

"Liverpool je najbolji tim u Europi trenutno. Igraju konstantno dobro, nevjerojatno kontroliraju svaki detalj utakmice i ukoliko želimo doći do pobjede, moramo biti maksimalno fokusirani. Ako to uradimo, možemo pobijediti", rekao je Guardiola.

Na kraju je dodao kako moraju biti maksimalno oprezni protiv Liverpoola za koje je kazao da je najbolji klub u povijesti Engleske.

"Znam da niko ne vjeruje da možemo doći do pobjede, ali ja mislim drugačije", kazao je Guardiola.

Meč između Manchester Cityja i Liverpoola igra se u četvrtak s početkom u 21:00 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close