Milijarderi

Manchester City probio zvučni zid: Više od milijarde eura uložili u igrače

Prema studiji koju je izradio institut CIES Football Observatory, Manchester City je prvi nogometni klub u povijesti koji je potrošio više od milijarde eura na igrače koje su doveli sa strane.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Manchester City, engleski prvak

Manchester City je i dalje najskuplja nogometna momčad u Europi, a na igrače su dosad potrošili nešto više od jedne milijarde eura (1,014 mlrd).

Iako njihovi transferi ne spadaju među rekordne, a najviše su za jednog igrača platili 70 milijuna eura, Građani su rangirani na čelnoj poziciji po ulaganju u nogometaše, ispred Paris Saint Germaina (913 milijuna) i Real Madrida (902 milijuna). Slijede Manchester United (751milijun) i Juventus (719 milijuna).

Prema studiji koju je izradio institut CIES Football Observatory, Manchester City je prvi nogometni klub u povijesti koji je potrošio više od milijarde eura na igrače koje su doveli sa strane.

Oni ne troše rekordno na pojedince, kao PSG, Real ili Barcelona, ali se kontinuirano pojačavaju na svim pozicijama, praktično stalno dovodeći igrače u svoj sastav.

U ligama petice veliki je raskorak između najbogatijih i timova koji imaju skroman proračun.

Jaz između najskuplje sastavljenog tima u Španjolskoj i najmanje skupog je zapanjujući, jer su Los Blancosi 148 puta vrjedniji od trenutnih prvotimaca u Real Mallorci.

U Bundesligi prvaci Bayern iz Münchena imaju momčad koja košta 85 puta više nego Paderborn, dok je u Italiji Juventusova momčad 63 puta skuplja od ekipe Leccea.

U Engleskoj pak postoji veća financijska jednakost, a rekorder Manchester Cityj košta 'samo' 32 puta više nego Norwich City.

Top 10

1 Manchester City - 1.014 mlrd.

2 Paris St-Germain - 913 mil.

3 Real Madrid - 902 mil.

4 Manchester United - 751 mil.

5 Juventus - 719 mil.

6 Barcelona - 697 mil.

7 Liverpool - 639 mil.

8 Chelsea - 561 mil.

9 Atletico Madrid - 550 mil.

10 Arsenal - 498 mil.

Kopirati
Drag cursor here to close