Prva čestitka

Manchester čestitao rođendan Sarajevu: Vidimo se uskoro u Ligi prvaka

Sport / Nogomet | 16. 02. 2016. u 15:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni engleski Nogometni klub Manchester United prvi je čestitao 70 godina postojanja Fudbalskom klubu Sarajevo, aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine koji će u 2016. proslaviti sedam desetljeća postojanja.

"U ime svih u Manchester Unitedu, Uprave, igrača, uposlenika i navijača želimo FK Sarajevo čestitati 70. godišnjicu. Ovo je značajna godišnjica u klupskoj povijesti i nadam se da će to klub i navijači adekvatno proslaviti.

Znamo da se sir Bobby (Charlton op.a.) prisjeća utakmice Kupa prvaka ova dva kluba iz 1967. godine. Ispostavilo se da je to bila povijesna sezona za Manchester United i prva sezona u kojoj smo osvojili Kup prvaka. Nadam se da ćemo se uskoro ponovno sresti u Ligi prvaka", piše u čestitci upućenoj FK Sarajevu, čiji je potpisnik Ed Woodward, izvršni potpredsjednik slavnog kluba s Old Trafforda, javlja Agencija Anadolija.

FK Sarajevo i Manchester United 1967. godine sastali su se u osmini finala Kupa prvaka. U prvoj utakmici 15. studenog pred 45.000 gledatelja na Koševu nije bilo pogodaka, iako je " bordo" momča bila bolja tijekom cijelog susreta.

U uzvratnom susretu 29. studenog na stadionu Old Trafford Englezi su slavili rezultatom 2:1 i plasirali se u četvrtfinale tadašnjeg Kupa europskih prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close