Moja domovina

Mamić prije izricanja presude: Posjedujem državljanstvo Bosne i Hercegovine

"Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko!", napisao je na Facebooku.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić u utorak je, dan prije izricanja nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu gdje mu se sudi zbog optužbi za izvlačenje 116 milijuna kuna iz tog kluba, otišao u Međugorje, a za portal Index je izjavio da neće doći u Osijek na izricanje presude.

"Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu - Brdu ukazanja u Međugorju", napisao je Mamić na svom Facebook profilu.

"Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i Brdo Križevac u društvu mojih prijatelja - braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi "Mamić u bijegu" i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme. Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini - Republika Hrvatska je moja prva, a Bosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko!", napisao je na Facebooku.

Na portalu Index napominju kako Mamića u BiH, u slučaju osuđujuće presude, mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi, ističu, bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.

Osječki Županijski sud u srijedu će izreći nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milan Pernaru. Četvoricu okrivljenika Uskok tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza i prireza, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close