Ajmooo!

Mamić: Ostajem doživotno u BiH i povlačim se iz Dinama

Sport / Nogomet | 13. 02. 2023. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravko Mamić u intervjuu za Glas Srpske rekao je da će do kraja života živjeti u Bosni i Hercegovini.

"Opraštam se od Dinama i hrvatskog nogometa. Da nije umro Ćiro, već bih održao presicu i oprostio se službeno. Dinamo će uvijek biti moj život, ali što se tiče mog rada i sudjelovanja u bilo kakvom upravljanju u Dinamu, to je apsolutna prošlost", rekao je Zdravko Mamić.

Nije prvi put da se oprašta od Dinama. Ranije je tvrdio da nema ništa s Dinamom, a onda je nedavno na presici rekao da je on zabranio prodaju Oršića Burnleyu. Dok je bio u bijegu. I demantirao sam sebe da nije imao utjecaja iz BiH gdje je pobjegao nakon pravomoćne presude.

"U Hrvatskoj mi i dalje sude, ali nisam opterećen. Sigurno se neću vraćati u Hrvatsku, živjet ću u BiH do kraja života. Čekam ishod tužbe u Strasbbourgu, mislim da će je usvojiti ove godine, da dobijem makar moralnu satisfakciju. Nogomet me više ne zanima, plan je da živim ovdje do kraja života, kakav god sudski ili bilo koji drugi ishod bio, ostajem ovdje u BiH", rekao je Mamić za Glas Srpske.

Kako podsjeća 24sata, braći Mamić sude i po još jednoj optužnici na skoro 700 stranica, USKOK teret Zdravka i Zorana Mamića, kao i Zdravkovog sina Maria Mamića, bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića, poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu i menadžera Nikkyja Aerthura Vuksana da su se organizirali u zločinačko udruženje i da su od prosinca 2004. do prosinca 2015. sklapanjem fiktivnih ugovora između "Dinama" i više stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i Sjedinjenih Američkih Država te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close