arsenal na maksimiru

Mamić: Nećemo se braniti, napravit ćemo probleme Arsenalu!

Sport / Nogomet | 15. 09. 2015. u 14:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri godine izbivanja, nogometaši Dinama će u srijedu (20.45 sati) na stadionu Maksimir protiv moćnog londonskog Arsenala ponovno zaigrati u Ligi prvaka, a trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić najavio je da se njegova momčad neće isključivo braniti protiv kvalitetnijeg suparnika.

"Svjesni smo realnosti, kvalitete Arsenala i njihove moći. No, isto tako sportski vjerujemo da možemo fanatičnom borbenošću, s puno trke, pameti i taktičkom disciplinom napraviti pomutnju. Ne treba bježati od toga da je Arsenal objektivno kvalitetna momčad od nas i da ćemo mi biti pod određenim pritiskom, ali ideja nam nije da se branimo, nego da probamo igrati i ugroziti Arsenal", rekao je Zoran Mamić na konferenciji za medije dan uoči svog trenerskog debija u Ligi prvaka u kojem će mu nasuprot stajati trenutno najdugovječniji trener u Premier ligi Arsene Wenger, s iskustvom od 162 utakmice u Ligi prvaka.

"Imao sam priliku upoznati se s njim kad smo radili transfer Eduarda. Jedan je od najboljih svjetskih trenera, već 19 godina u Arsenalu radi fantastičan posao, pokazuje kako se trebaju razvijati mladi igrači. Velika je privilegija sučeliti se s takvim stručnjakom. Sretan sam i ponosan da sam tu gdje jesam", istaknuo je Mamić koji je igranje u Ligi prvaka nazvao najvećom nagradom za uloženi trud, kako za njega, tako i za momčad.

Dinamova iskustva s engleskim momčadima nisu pretjerano pozitivna. Svi se još sjećaju nesretnog ispadanja u završnom kvalifikacijskom krugu od Newcastlea 1997. godine, poraza od Arsenala 2006. u istoj fazi natjecanja, kad je Zoran Mamić bio u igračkoj ulozi.

No, Dinamovim je navijačima u sjećanju i maksimirski remi (0-0) iz 1999. godine protiv moćnog Manchester Uniteda, koji bi voljeli ponoviti ponoviti.

"Naši rezultati protiv engleskih momčadi nisu bili bajni i sjajni. U nekim posljednjim utakmicama koje smo igrali, u kojima sam i ja sudjelovao, uvijek smo pokušavali mijenjati naš stil igre, s obzirom da se radilo o snažnijim protivnicima. To nam nije uspijevalo, jer nije lako promijeniti stil igre kojim igraš cijelu godinu. Mi to u srijedu ne želimo raditi. Hoćemo li biti prisiljeni na to, Arsenalovom kvalitetom ili stanjem na terenu, to ćemo vidjeti. Intencija nam je što više igrati na način kako igramo u većini utakmica", istaknuo je trener Mamić.

 

Dinamov je trener slikovito opisao moć četvrtoplasirane momčadi Premier lige koja je uoči dolaska u Zagreb pobijedila Stoke City s 2-0, a Dinamov trener uživo analizirao budućeg suparnika.

"Imao sam osjećaj da igraju između druge i treće brzine, a trebalo je biti 10-0. To je zastrašujuće, ta njihova kombinatorika. Naravno da Stoke City nije bio dobar. Mi ćemo sigurno biti bolji i kvalitetniji nego što je bio Stoke i probat ćemo napraviti puno problema Arsenalu", optimistično je najavio Mamić koji vjeruje da će njegova momčad imati i glasnu podršku s tribina.

"Očekujem da će stadion biti popunjen. Publika je pokazala da prepoznaje trud i zalaganje momčadi. Važno je da nam pomognu i kad nije rezultatski optimalno, što se može dogoditi. Iskreno vjerujem u pravu podršku. Atmosfera sigurno puno pomaže kad je pozitivna, kad se bodri momčad”, dodao je Mamić, prenosi Hina.

Prema informaciji iz Dinama, do utorka u podne prodano je oko 14.000 ulaznica, ali u klubu najveću navalu očekuju na dan odigravanja dvoboja te su stoga sve navijače pozvali da što ranije dođu i kupe ulaznice.

Utakmicu će suditi 35-godišnji Rumunj Ovidiu Hategan, kojemu će to biti deseti dvoboj u Ligi prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close