Kadeti

Malkočević: Idemo iznenaditi Njemačku

Sport / Nogomet | 04. 05. 2017. u 07:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa Njemačkom u prvom kolu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je juče počelo u Hrvatskoj.

Izabranici  Sakiba Malkočevića na startu turnira sastaju se s favoritom skupine, ali i na cijelom EP-u. No, u taboru BiH se ne predaju unaprijed i naglašavaju da će učiniti sve da prirede iznenađenje.

“Očekuje nas prvi meč na Euru i to protiv Njemačke koja je jedan od favorita za osvajanje Eura. Mi smo prošli težak put do ovog prvenstva i sve ćemo učiniti da našu državu predstavimo u što boljem svjetlu. Prošle godine smo u Baku,u također u skupini, igrali sa Njemačkom. Poraženi smo, ali nismo razočarali. Sada sa novom generacijom se ponovo sastajemo. Njemačka je favorit, ali mi ćemo pokušati da ih iznenadimo”, kazao je Malkočević.

Njegov kolega na klupi Njemačke Christian Wuck naglasio je da očekuje tešku utakmicu.

“Očekuje nas teška utakmica protiv BiH koja će vjerovatno igrati defanzivno. Imaju veoma brze igrače u napadu pa možemo očekivati da igraju dugim loptama na njih pa ćemo pokušati naći rješenje za takvu igru”, kazao je Wuck.

Susret u Kostreni počinje u 12 sati, dok se u drugom meču u grupi od 16.30 sastaju Srbija i Irska.

Kopirati
Drag cursor here to close