Fantastična utakmica mladog veznjaka

Maestro Majer trostruki asistent i rekorder Ligue 1

Mladi hrvatski veznjak koji je ljetos dres Dinama zamijenio Rennesovim sva tri puta asistirao je Martinu Terrieru, te je postao prvi igrač koji je u francuskoj Ligue 1 asistirao istom suigraču od sezone 2006./07., otkako Opta analizira to natjecanje.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovro Majer odigrao je briljantnu utakmicu u pobjedi Rennesa na gostovanju kod St. Etiennea. Završilo je 0:5, a hrvatski reprezentativni veznjak upisao je čak tri asistencije. Time je ponovio doseg napadača Vatrenih Andreja Kramarića koji je za Hoffenheim triput asistirao suigračima protiv Freiburga u 1. kolu aktualne sezone Bundeslige.

Mladi hrvatski veznjak koji je ljetos dres Dinama zamijenio Rennesovim sva tri puta asistirao je Martinu Terrieru, te je postao prvi igrač koji je u francuskoj Ligue 1 asistirao istom suigraču od sezone 2006./07., otkako Opta analizira to natjecanje.

Francuski su mediji bili puni hvale na račun Majera, kojeg nazivaju 'dvojnikom Luke Modrića', dok njegov transfer ocjenjuju 'kupovinom sezone'. Novinari i komentatori očarani su Majerovom igrom i sjajnim potezima, uspoređuju ga s velikim igračima te mu prognoziraju transfer u Paris Saint-Germain već ove zime, iako je to teško očekivati s obzirom na to da je plemeniti veznjak tek prije par mjeseci stigao u redove Rennesa.

Iako je Majer bio briljantan, u prvom planu ipak je bio Martin Terrier, trostruki strijelac u demoliranju St. Etiennea.

''Martin ima sve kvalitete visoko kvalitetnog napadača, od tjelesnih, tehničkih pa do taktičkih. Zna da treba steći kontinuitet i pojačati agresivnost, što radi malo po malo i sretan sam zbog njega. U ovoj utakmici uspjeli smo biti efikasniji, popravili smo neke stvari u našoj igri, osobito pred suparničkim vratima. Uspjeli smo iskoristiti prostore iza obrane suparnika koje smo uočili, to je bilo puno bolje nego u utakmici s Lilleom'', komentirao je Rennesov trener Bruno Genesio.

Majer je za prvi gol asistirao s centra, kod drugog je fino s desne strane servirao loptu koju je Terrier u mrežu pospremio petom, a imao je i ključnu ulogu kod trećeg pogotka, kojeg je u vlastitu mrežu spremio Macon. Već početkom nastavka, u 48. minuti, uslijedila je i treća Lovrina asistencija, a iz igre je hrvatski maestro izašao u 81. minuti.

SofaScore je Majeru dodijelio ocjenu 9.1. Uz tri asistencije, imao je 60 dodira s loptom, 35 točnih dodavanja (71,4 %), pet ključnih dodavanja i kreirane dvije velike prilike. Jedan udarac uputio je u okvir, jedan pokraj, izveo je dva uspješna driblinga te je od sedam duela na tlu osvojio četiri.

St. Etienne je na začelju, odlični Rennes je na drugoj poziciji, najbliži je pratitelj vodećeg PSG-a. Drugu pobjedu zaredom ostvario je jučer Monaco Nike Kovača. U Kneževini je stradao Metz, a za visokih 4:0 strijelci su bili Diop, Volland s 11 metara, Martins i Ben Yedder.

Kopirati
Drag cursor here to close