MARCA

Modrića okivaju u zvijezde, a od Rakitića, kažu, već dugo nema koristi

Marca smatra kako je Luka Modrić, koji ima 36 godina, i ove sezone jedan od najboljih igrača Real Madrida i jedan je od najboljih na svojoj poziciji u svijetu. S druge strane za igru Ivana Rakitića utjecajni dnevnik ima redovito samo riječi kritike.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji činili su Luka Modrić i Ivan Rakitić jedan gotovo savršen par veznjaka koji je Vatrene odveo u finale, a za svoj je učinak Modrić proglašen najboljim igračem Mundijala.

Nakon tog turnira na kojem su osvojili svejtsko srebro, Modrić nije imao nikakvih dilema želi li nastaviti igrati u reprezentaciji, dok je Rakitić, iako mlađi od Luke, imao plan da se oprosti od kockastoga dresa, što je vrlo brzo nakon Rusije i učinio.

Vrativši se u svoje klubove, također su imali različitu budućnost ispred sebe. Modrić je i dalje pokazivao da je jedan od najvažnijih igrača u Realu, dok je Rakitić u Barceloni nekako padao u drugi plan, da bi dolaskom trenera Koemana i napustio Camp Nou.

Luka Modrić i ove sezone prima hvalospjeve španjolskih medija, posebno Realu naklonjene Marce, dok je Rakitić nakon povratka u Sevillu, redovito na udaru tog utjecajnog medija.

Najtiražniji španjolski sportski dnevnik objavio je kratki članak u kojem usporedila s fiktivnim likom Benjamina Buttona, slavnog književnika  F. Scotta Fitzgeralda, a kojeg šira filmska publika pamti po istoimenom filmu, u kojem je Buttona utjelovio Brad Pitt.

"Zovite ga Luka Modrić ili Benjamin Button... Ne može se zaustaviti tog čovjeka. Modrić ima 36 godina i još je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Dok su drugi igrači njegove dobi u nižim ligama, on i dalje radi ono što najbolje zna u jednom od najzahtjevnijih natjecanja na svijetu. Legenda", piše Marca.

Video: This is Why Luka Modric Was The Midfielder of The Decade!

S druge strane, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s 33 je godine legenda Seville, a ove sezone nije zabio gol u španjolskom prvenstvu, ali je zabio dva u Ligi prvaka.

Sevilla je u nedjelju navečer na gostovanju pobijedila Celtu sa 1:0, skočivši na treće mjesto Primere. Pogodak odluke zabio je Rafa Mir u 54. minuti utakmice.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić za Sevillu je igrao do 52. minute kada je umjesto njega ušao Suso.

Marca je nakon te utakmice imala uglavnom kritike za Ivana Rakitića. U uobičajenom članku s ocjenama igrača nakon utakmice napisali su da je hrvatski igrač profesionalac i da se trudi pomoći momčadi, ali da on već dugo vremena nije bio koristan svojoj momčadi.

"Puno traži loptu, nudi se i trudi se pomoći. Veliki je profesionalac, ali prošlo je puno vremena otkako je Rakitić koristio momčadi. Barem kao prvotimac", piše Marca.

I nešto ranije, nakon prvenstvene utakmice petog kola La Lige između Real Sociedada i Seville (0-0), Marca baš i nije imala riječi hvale za Ivana Rakitića.

"Bila je to užasna partija Hrvata, koji je zbog toga nije ni odigrao do kraja. Uvijek kasni te s Papuom Gomezom minira pokušaje Seville da oslabi pritisak suparnika. Jednako je loš i kada ima loptu. On jednostavno ne smije biti prvotimac", pisala je tada Marca u tekstu u kojem opisno ocjenjuje igrače, uz napomenu da je Sevilla odahnula tek kad je Rakitić zamijenjen.

Svaki igrač ima razdoblja u kojima upadne u crnu rupu ili nije na očekivanoj razini forme, a je li Rakitić uistinu zaslužio takve kritike - pravo je pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close