Napredak u igri

Lukaku: Solskjaer me analizirao i puno mi pomogao

Mnogo me je naučio kada je riječ o kretanju na terenu i slično, ali glavno je što zna kakav sam tip napadača“, kazao je Lukaku.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2019. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Manchester Uniteda, Romelu Lukaku, ističe da mu je novi menadžer Ole Gunnar Solskjaer pomogao da se vrati u formu.

Belgijanac je dao samo dva gola u posljednja tri mjeseca sa Joseom Mourinhom na klupi, a sada je postigao pogotke na dva uzastopna meča u Premier ligi, kao i u pobjedi nad Readingom 2:0 u FA kupu, javlja N1.

“Razgovara sa mnom sve vrijeme i to mi se dopada. On je igrao na način na koji i ja volim igrati, baš kao i ostatak tima, tako da sada uživamo u nogometu. Mnogo me je naučio kada je riječ o kretanju na terenu i slično, ali glavno je što zna kakav sam tip napadača“, kazao je Lukaku i objašnjava:

“Od prvog dana kada je došao uradio je kompletnu analizu moje igre. Bio sam zaista iznenađen, ali pomogao mi je mnogo i radujem sa što ću nastaviti raditi s njim. Želi da sam licem okrenut golu jer sam tada najopasnije, uz rame defanzivca, ali želi i da se konstantno krećem. On je bio hladnokrvan pred golom, to mi se sviđa“, dodaje.

United je trenutno šesti na tabeli Premier lige sa 38 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close