Inter ili PSG?

Lukaku napušta Chelsea, a želi ga jedan od najbogatijih klubova svijeta

Lukaku će na ljeto napustiti Chelsea, tvrde engleski mediji, a kao najveći kandidat za njegovo novo-staro odredište nameće se Inter iz Milana. Iz prikrajka sve to promatra bogati francuski prvak PSG...
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I drugi 'mandat' Romelua Lukakua u vrhu napada Chelseaja završit će, čini se, neslavno.

Podsjetimo, danas 28-godišnjeg Belgijca je Chelsea doveo prije 11 godina kao 18-godišnjaka za 15 milijuna eura iz Anderlechta. Za Bluese je Lukaku odigrao svega 15 utakmica, a najviše je vremena provodio na posudbama u West Bromwich Albionu i Evertonu koji ga je naposljetku i otkupio za 35,6 milijuna eura.

Uslijedio je transfer u Manchester United, a onda i Inter s kojim je osvojio Serie A nakon 10 godina čekanja. Dvije vrhunske sezone u Milanu navele su čelnike Chelseaja da ponovno dovedu Lukakua, ovaj puta za gotovo 10 puta veću cifru nego 2011. (113 milijuna eura), nadavši se da će europskom prvaku donijeti i željenu titulu prvaka Engleske, piše Gemanijak.hr.

No, Lukaku se ponovno nije snašao u Londonu. Statistički, njegov učinak nije potpuni promašaj, zabio je 12 golova u 36 ovosezonskih utakmica, no to je premalo za igrača plaćenog 113 milijuna eura, pogotovo ako u obzir uzmemo porazni učinak u Premier ligi od pet pogodaka u 20 susreta te ako usporedimo njegov učinak s onim u Interu u kojem je zabio 64 pogotka u 95 utakmica.

Bilo je tu i svađe s trenerom Thomasom Tuchelom, javnog izjavljivanja ljubavi prema bivšem mu klubu Interu, a kao šlag na tortu sjela je neizvjesna situacija oko sudbine londonskog kluba i još uvijek aktualnog prvaka Europe.

Lukaku će na ljeto napustiti Chelsea, tvrde engleski mediji, a kao najveći kandidat za njegovo novo-staro odredište nameće se Inter iz Milana. Chelsea će Lukakua prodati za manji iznos nego što su ga doveli, ali ga sigurno neće pustiti besplatno.

Pitanje je ima li Inter na raspolaganju 70 do 80 milijuna eura koliko se špekulira da bi mogla iznositi odštetna klauzula za napadača koji je tek na svojem vrhuncu karijere. Inter bi taj novac, doduše, mogao pronaći ako proda Lautara Martineza u Barcelonu, Atletico Madrid ili Tottenham, o čemu se također naveliko priča, ali sve je i dalje u zraku.

Cijelu tu situaciju iz prikrajka prati PSG koji ima novaca kad god je potrebno dobro investirati, a svakako mora pojačati napad budući da Kylian Mbappe najvjerojatnije prelazi u Real Madrid, a sve češće su glasine i oko mogućeg odlaska Neymara iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close