osveta za 2008

Luka Modrić postigao golčinu, Hrvatska nadigrala Turke!

Sport / Nogomet | 12. 06. 2016. u 13:57 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske nastup na ovogodišnjem Euru otvorila je pobjedom 1:0 nad Turskom. Bio je to prvi susret dvaju reprezentacija na velikim natjecanjima nakon četvrtfinala iz 2008. godine, kada je Turska šokirala Hrvatsku i prošla na jedanaesterce.

Hrvati su sada uzvratili minimalnom pobjedom, no s obzirom na prikazano trebala je slaviti puno uvjerljivije. Ipak, pogodak vrijedan tri boda postigao je Luka Modrić u 41. minuti i to na spektakularan način.

Inače, utakmica je odigrana na pariškom Parku prinčeva na kom je bio veliki broj turskih, ali i hrvatskih navijača.

Hrvatska je u prvom poluvremenu bila puno bolja momčad i imala je nekoliko vrlo dobrih šansi preko Perišića, Badelja i Mandžukića.

No, najbolju šansu propustili su Turci kada je Ozan Tufan tukao glavom, a Danijel Subašić je loptu zaustavio na samoj crti.

Ipak, tri minute prije kraja Hrvatska je povela. Nakon gužve u šesnaestercu Turaka lopta se odbila do Luke Modrića, a veznjak madridskog Reala savršenim ju je udarcem poslao u mrežu pokraj nemoćnog Babacana.

 

Da je Hrvatska kvalitetnija momčad, pokazala je i u drugom poluvremenu, no nije mogla do gola. Iako je bila blizu. Darijo Srna pogodio je gredu iz slobodnog udarca, a Ivan Perišić je glavom zatresao vratnicu.

U sljedećem kolu Hrvatska će u petak u Saint Ettienneu igrati protiv Češke, a Turska istog dana u Nicei igra sa Španjolskom.

Kopirati
Drag cursor here to close