''Naši'' i ''njihovi''

Luis Suarez: Antoine Griezmann nikad se neće osjećati kao mi Urugvajci

"Antoine kaže kako je on napola Urugvajac, ali on je Francuz. On ne može znati što to znači osjećati se Urugvajcem. On ne zna tko smo i što smo mi. Ne zna što sve moramo učiniti mi iz jedne male zemlje kako bismo bili uspješni u nogometu"
Sport / Nogomet | 04. 07. 2018. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni francuski napadač Antoine Griezmann izjavio je uoči četvrtfinalne utakmice protiv Urugvaja kako je on toliko zaljubljen u tu južnoameričku zemlju da se osjeća napola Urugvajcem.

"Urugvaj je moja druga zemlja. To je nacija i ljudi koje volim i gdje imam mnogo prijatelja. Bit će to sjajna utakmica za igranje i istinsko emocionalno iskustvo", kazao je Griezmann za web portal FIFA-e.

Griezmann gotovo da svoju karijeru u Španjolskoj može zahvaliti ljudima iz Urugvaja. Nije samo Diego Godin taj uz kojeg se veže naklonost francuskog reprezentativca prema Urugvaju. Kada je kao mlad nogometaš došao u Real Sociedad, menadžer kluba Martin Lasarte bio mu je prvi oslonac. Lasarte mu je pomogao prilagoditi se životu u Baskiji i španjolskoj ligi.

Tu je Griezmann sreo i jednog od svojih najboljih prijatelja, Carlosa Buena, koji ga je naučio piti piće Mate, iznimno popularno u Urugvaju. Spomenuti Diego Godin preporučio ga je kasnije Atletico Madridu, a Godin je ujedno i kum Griezmannove kćeri.

Halo, dečko, nisi ti odavde!

Međutim, urugvajski napadač Luis Suarez ostao je prilično hladan na Griezmannove riječi. Dapače, on se na izjave francuskog napadača osvrnuo prilično osornim tonom.

"Antoine kaže kako je on napola Urugvajac, ali on je Francuz. On ne može znati što to znači osjećati se Urugvajcem", kazao je Suarez.

"On ne zna tko smo i što smo mi. Ne zna što sve moramo učiniti mi iz jedne male zemlje kako bismo bili uspješni u nogometu", govori napadač Barcelone.

Urugvaj, naime, ima oko tri i pol milijuna ljudi, dok Francuska ima oko 67 milijuna stanovnika.

"On može poznavati naše običaje, naučiti govoriti isti jezik, ali mi se osjećamo drukčije", rezolutan je Luis Suarez.

"Ne znam što se događa u njegovoj glavi, ali ovo je Svjetsko prvenstvo. To je drugi mentalitet, za nas je ovo posebna utakmica. Ne znam je li i za njega", kaže nogometaš koji je za Urugvaj u 102 natupa postigao 53 zgoditka.

Francuska i Urugvaj susrest će se u petak u Nižnjem Novgorodu (od 16 sati). Kako bi prošli u poluzavršnicu, Griezmann, Mbappe, Giroud i društvo moraju biti bolji od betonske obrane Urugvaja. Griezmana će dočekati suigrači iz Atletica Juan Maria Gimenez i Diego Godin.

Isto pravilo vrijedi i za Suareza i Cavanija. Jedan gol više mora biti u francuskoj mreži, žele li Urugvajci u polufinale. Kako se Suarez ne bi upisao u strijelce, svim će se silama truditi Umtiti, njegov suigrač iz Barcelone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close