EURO 2020

Luis Enrique uoči Italije: "Ključ će biti posjed lopte"

"Mi smo lideri u posjedu lopte, ali oni su također momčad koja može držati loptu. To će biti prava bitka. Talijani se znaju prilagoditi i igrati bez lopte. Naš je cilj jasan, želimo loptu", ističe Enrique.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Španjolski izbornik Luis Enrique

Španjolski izbornik Luis Enrique na posljednjoj konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg polufinala Europskog prvenstva protiv Italije istaknuo je neke ključne stvari koje mogu odlučiti ovaj susret.

Ključ će, prije svega, biti posjed lopte, ističe Enrique.

"Mi smo lideri u posjedu lopte, ali oni su također momčad koja može držati loptu. To će biti prava bitka. Talijani se znaju prilagoditi i igrati bez lopte. Naš je cilj jasan, želimo loptu. Želimo igrati s loptom i radije imamo posjed, a ako je nemamo, prilagodit ćemo se", istaknuo je španjolski strateg.

Enrique je priznao da nedostatak iskustva njegove momčadi u ovoj vrsti utakmica 'dobra vijest za Italiju', ali i dobra vijest za njih.

"To što nemamo iskistva u ovakvim utakmicama, ne znači da nismo navikli na ovu vrstu igre. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka i da možemo pružiti radost našim navijačima".

Naglasio je kako su svi u dobrom stanju izuzev Sarabije.

"Svi su u dobrom stanju, osim Sarabije. Fizički su dobro. Umor prestaje 45 minuta nakon završetka četvrtfinalne utakmice", dodao je.

Kazao je kako je on vođa, ali i kako su najvažniji igrači.

"Očito je da sam vođa, ali ja sam izvan terena. Teška stvar je zabijati golove, dobro pritiskati … ono što igrači rade. Ako ćemo izboriti finale, to će biti njihova zasluga".

Osvrnuo se i na pritisak španjolske javnosti koja očekuje plasman u finale dodavši kako psiholog momčadi Joaquín Valdes igra važnu ulogu od početka natjecanja.

"Ne vjerujem da će pritisak biti problem. Razgovarali smo s Joaquínom o važnosti dolaska s pravom i potrebnom motivacijom. Moramo spriječiti da igrači budu pretjerano uzbuđeni. Moramo se pobrinuti za ono što moramo raditi na terenu", kazao je.

Ne sviđa mu se činjenica što neće biti previše španjolskih navijača na Wembleyu.

"Čudna je situacija. Volio bih da ima više španjolskih i talijanskih navijača, nego engleskih. Voljeli bismo da to bude drugačije, ali prihvaćamo i ovu situaciju".

Utakmica između Italije i Španjolske na rasporedu je večeras u 21.00 sat na Wembleyju, a dan kasnije na istom stadionu igrat će Engleska i Danska.

Finale je 11. srpnja također u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close