Turci 'na remontu'

Lucescu: Razočarali su oni igrači od kojih se očekivalo da potegnu

Sport / Nogomet | 04. 09. 2017. u 07:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne dvodnevne "operacije Kosovo", Hrvatska u utorak u 20.45 u Eskisehiru igra protiv Turske u kvalifikacijama za SP 2018.

Turci su u subotu izgubili 2:0 od Ukrajine, no više od rezultata uznemirila ih je igra koju je momčad Mircee Lucescua pokazala. Kritiziraju ih i navijači i mediji, a kaos je odavno prisutan u turskoj reprezenzaciji.

Ukrajinci su potpuno nadigrali goste koji su imali samo tri udarca na gol i još su i dobro prošli. Kritike su dolazile sa svih strana, a i Lucescu je otvoreno kritizirao igrače.

"Imamo očitih problema s taktikom, nitko je se ne drži. Ista je stvar i s planom igre koji kao da ni nemamo. Razočarali su oni igrači od kojih se očekivalo da potegnu. No vjerujem da ćemo protiv Hrvatske biti puno bolji", rekao je Lucescu koji je prije mjesec dana preuzeo reprezentaciju od Fatiha Terima.

Turska je protiv Ukrajine igrala s Cenkom Tosunom kao jedinom špicom, a iza njega je bio Calhanoglu. Lucescu je svojeg najboljeg igrača izvadio sredinom drugog poluvremena i ubacio povratnika Turana, a Under i Cigerci po krilima nisu napravili apsolutno ništa.

Dvojac iz Fenerbahčea na bokovima, Sener Ozbayrakli na desnom i Ismail Koybasi na lijevom dobili su najveće kritike, a jedini koji je odskakao bio je stari, dobri Emre Belozoglu.

Turski mediji najavljuju da će Lucescu potpuno izmijeniti momčad za utakmicu s Hrvatskom, piše Index.hr. Očekuje se da će zaigrati s dvojicom napadača, Tosunom i Burakom Yilmazom. Drugih rješenja na bokovima baš i nema, ali nije nemoguće da zamijeni i stoperski par, pa umjesto Topala i Aziza zaigraju mladi Calgar Soyuncu (21) i Kaan Ayhan (22). U sredini se, pak, od prve minute očekuje Arda Turan.

Kopirati
Drag cursor here to close