Treće kolo Ligue 1

Lorient razbio Lille

Između dvije utakmice protiv Rijeke u četvrtom pretkolu Konferencijske lige, Lille je gostovao kod Lorienta koji je u prva dva kola remizirao.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2023. u 19:23 Bljesak.info/Sportnet.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Francuskoj je odigrano pet utakmica 3. kola Ligue 1. Rennes i Le Havre odigrali neriješeno 2:2. Blas je doveo Rennes u vodstvo u desetoj minuti susreta, a Wooh je povećao prednost domaće momčadi na 2:0 u 24. minuti. Gosti smanjuju na 2:1 pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Strijelac je Alioui koji onda zabija i svoj drugi gol za izjednačenje u 70. minuti.

Metz je upisao prvu pobjedu sezone u gostima kod Clermonta kojeg je svladao s 1:0 i tako ostavio na dnu ljestvice. Jedini gol zabio je Mikautadze u 69. minuti.

Do druge pobjede sezone stigao je Strasbourg koji je rezultatom 2:0 na domaćem terenu bio bolji od Toulousea. Zabijali su Emegha u 52. i Bellegarde u 89. minuti utakmice.

Reims je slavio u gostima kod Montpelliera s 3:1. Dva pogotka postigao je Teuma, a jedan Abdelhamid, dok je jedini gol za poražene postigao Al-Tamari.

Dodajmo i to da su gosti u 64. minuti promašili kazneni udarac, a neprecizan je bio Diakite. Reimsu je ovim slavljem stigao na šest bodova.

Između dvije utakmice protiv Rijeke u četvrtom pretkolu Konferencijske lige, Lille je gostovao kod Lorienta koji je u prva dva kola remizirao.

Domaćin je kažnjavao sve greške protivnika te na koncu slavio rezultatom 4:1. Nimalo dobra najava za poraženu momčad uoči gostovanja na Rujevici u četvrtak.

Lorient je poveo nakon samo devet minuta igre kada je kapetan momčadi Laurent Abergel iskoristio veliku pogrešku gostujuće obrane i matirao protivničkog golmana.

Potop se nastavio tek što je lopta krenula s centra, a navijači domaće ekipe imali su priliku ponovno slaviti. Bila je to još jedna kriva lopta igrača Lillea, a ovoga puta iskoristio je priliku Julien Ponceau za 2:0.

Lille je smanjio zaostatak u 55. minuti nakon izvrsno odigrane akcije. Angel Gomes proigrao je Jonathana Davida koji se sjurio u kazneni prostor i pospremio loptu u gol.

Nada gostujuće ekipe nije predugo trajala. Tako je u 62. minuti Romain Faivre lobom matirao protivničkog čuvara mreže, a pet minuta kasnije Vincent Le Goff poslao je loptu kroz noge Lucasa Chevaliera.

Kopirati
Drag cursor here to close