Aber, koga ćete?

Löw Demirbaya pozvao u reprezentaciju, Turci tvrde: Igrat će za nas!

Sport / Nogomet | 17. 05. 2017. u 16:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw je objavio popis igrača na koje računa za Kup konfederacija koji se ovoga ljeta igra u Rusiji, a na njemu se našao i Hoffenheimov Kerem Demirbay.

I ništa tu ne bi bilo čudno da otprilike u isto vrijeme turski izbornik Fatih Terim nije potvrdio da će isti igrač nositi dres turske reprezentacije!

Ništa vam nije jasno? Pa nije baš ni nama, a čini se da je najmanje jasno Turcima među kojima se događa prava zbrka . U narodu bi rekli, tu se ne zna tko pije, a tko plaća.

Turski nogometni savez je u srijedu objavio kako će Kerem "igrati za Tursku, izbornik ga očekuje u trening kampu i planirano je da zaigra protiv Kosova". Uskoro je to potvrdio i sam Terim koji je pred kamerama televizije izjavio: Kerem je izabrao Tursku ispred Njemačke. Imamo njegove papire i očekujemo da danas započne službenu proceduru oko svog izbora."

A onda se posljednji javio i onaj koji je stvorio pravu dramu. Kerem Demirbay je Fanatiku rekao: "U posljednji sam trenutak promijenio odluku io izabrao njemačku reprezentaciju."

I što smo zaključili? Demirbay se u posljednji trenutak - u maniri prave kraljice drame predomislio i izabrao Njemačku , ali čini se da je o svemu zaboravio obavijestiti Turski nogometni savez koji uopće nije bio svjestan što se događa i tako je stvorio pravu zbrku.

Kako piše Goal.com, u svakom slučaju, kako sada stvari stoje, Demirbay bi mogao debitirati za Njemačku na Kupu konfederacija , a uz njega su poziv dobili i sljedeći igrači :

Vratari:: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St. Germain)

Obrana: Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Jonas Hector (Köln), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern München), Shkodran Mustafi (Arsenal), Marvin Plattenhardt (Hertha), Antonio Rüdiger (Roma), Niklas Süle (Hoffenheim)

Vezni red/napad: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Emre Can (Liverpool), Kerem Demirbay (Hoffenheim), Diego Demme (Leipzig), Julian Draxler (Paris St. Germain), Leon Goretzka (Schalke), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Leroy Sane (Manchester City), Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach), Sandro Wagner (Hoffenheim), Timo Werner (Leipzig), Amin Younes (Ajax Amsterdam).

Nevjerojatno otkriće Bayernova igrača: Turska me zvala u reprezentaciju iako veze nemam s Turskom!?

Podsjetimo samo da ovo nije prvi put da se Turcima potkrala greška. Niklas Süle , njemački reprezentativac i igrač Hoffenheima je u ožujku otkrio da mu je ranije stigao poziv u tursku U16 reprezentaciju. Dodao je kako nema nikakve veze s Turskom, a iz Saveza je stiglo objašnjenje - rekli su da mu ime zvuči turski!

Kopirati
Drag cursor here to close