Vlade 'Divock'

Liverpoolov heroj Origi otkrio: Dobio sam ime po Vladi Divcu

"Ime mi je došlo od imena Vlade Divac. Moji roditelji gledali su ga kako igra i malo personalizirali ime", otkrio je Divock Origi, junak Liverpoolova pohoda na Ligu prvaka prošle godine.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2020. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP / Divock Origi (FC Liverpool)

Divock Origi prošle se sezone prometnuo u heroja Liverpoolova pohoda prema naslovu Lige prvaka.

Nakon što je gotovo cijelu sezonu proveo u drugom planu, pojavio se kada je bilo najpotrebnije: u onom čuvenom polufinalu dvaput je torpedirao Barcelonu, pa je u finalu zabio Tottenhemu i osigurao naslov.

Njegovi bitni golovi osigurali su mu status kultnog igrača među navijačima Redsa. Belgijski napadač vrlo je popularna ličnost, pa ne čudi da je vladao veliki interes za njegovim odgovorima na pitanja fanova za američki Bleacher Report.

U moru svakojakih pitanja posebno je zanimljivo ono o korijenu njegova neobičnog imena. Jednog navijača zanimalo je ima li njegov blagoslov da sina nazove Divock.

"Naravno, već sam vidio da je nekoliko ljudi to napravilo. Ime je došlo od imena Vlade Divac. Moji roditelji gledali su ga kako igra i malo personalizirali ime", otkrio je Origi.

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali istina je – Liverpoolov napadač dobio je ime po legendarnom srpskom košarkašu.

Inače, kako to često u životu biva, jedan od junaka iz djetinjstva i njemu je otac jer ga je posebno nadahnuo.

"Jedan od trenutaka koji su me kao klinca najviše nadahnuo bio je kada je moj otac osvojio naslov s Genkom 1998. Bilo im je to prvi put da su osvojili naslov, vidio sam proslavu i poželio to i za sebe", objasnio je Origi, koji unatoč tome nije odigrao nijednu seniorsku utakmicu za taj klub, ali je zato prvo nogometne korake napravio u njegovoj mladoj momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close