Od francuske vlade

Liverpool traži ispriku

Sport / Nogomet | 31. 05. 2022. u 13:17 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik nogometnog kluba Liverpool Tom Werner zatražio je od francuske vlade ispriku nakon ocjene da su navijači engleskog kluba jedini krivi za kašnjenje finala Lige prvaka u Parizu.

Subotnje finale između Real Madrida i Liverpoola (1:0) kasnilo je 35 minuta, a francuske vlasti rekle su da su odgovorni navijači Liverpoola s krivotvorenim ulaznicama.

Francuska ministrica sporta Amelie Udea-Castera optužila je u ponedjeljak Liverpool da je ostavio svoje navijače bez nadzora, za razliku od španjolskog kluba.

Werner je ministrici poslao dopis u kojem je izrazio "nevjericu" zbog nedokazanih optužbi, prije nego što je Europska nogometna unija (UEFA) otvorila neovisnu istragu.

"Vaši komentari su neodgovorni, neprofesionalni i apsolutno bez poštovanja prema tisućama emocionalno povrijeđenih navijača", kazao šef Redsa, koji je također osudio strategiju okrivljavanja navijača.

"U ime svih navijača koji su doživjeli noćnu moru, ispričavam se i potvrđujem da će francuske vlasti i UEFA dopustiti neovisnu i transparentnu istragu".

Kopirati
Drag cursor here to close